Molotoflu Saldırıya Uğrayan Polis Aracı Devrildi 2 Polis Yaralı - Son Dakika
Güncel

Molotoflu Saldırıya Uğrayan Polis Aracı Devrildi 2 Polis Yaralı

Molotoflu Saldırıya Uğrayan Polis Aracı Devrildi 2 Polis Yaralı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, protesto sırasından göstericilerin yoğun molotoflu saldırısına uğrayan zırhlı polis aracı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi.

07.12.2014 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, protesto sırasından göstericilerin yoğun molotoflu saldırısına uğrayan zırhlı polis aracı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Kazada araçta bulunan 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurları özel harekat polislerin eşliğinde güçlükle araçtan çıkarılıp hastaneye götürüldü.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün yaşanan olaylarda 1 kişinin ölümünü protesto etmek için Silopi'nin 4'üncü Cadde üzerinde toplanan göstericiler yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yaptı. Göstericiler bölgeye gelip dağılmaları yönünde uyarı yapan polis ekiplerine molotof ve taşlı saldırıda bulundu. Yoğun molotof saldırısı altında kalan zırhlı polis aracının sürücüsü bu sırada direksiyonun kontrolünü kaybetti. Sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği araç yan devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 polis memuru yaralandı. Olay yerine sevk edilen özel harekat polisleri devrilen araçtaki polisleri kurtarmak için geniş güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik önlemlerinin ardından polisler araçtan meslektaşları yardımı ile çıktı. Olay yerine çağrılan ambulans ile olayda başından ve ayağından hafif şekilde yaralanan 2 polis memuru Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Aynı saatlerde 3'üncü Cadde üzerinde toplanan ve yüzleri kapalı bir grup da Habur Sınır Kapısı'na giden uluslararası İpekyolu'na çıkıp, yoldan ge geçen araçları durdurup içindekilere kimlik kontrolü yaptı. Polis, yol kesen gruplara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Yol kesen grubun attığı molotof nedeniyle sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği zırhlı araç park halindeki bir araca çarparak durabildi. TOMA ile müdahale edilen araçtaki alevler kontrol altına alındı. Polis, ilçede gösteri yapan grupları müdahale ederek dağıtırken, olaylar geç saatlere kadar sürdü. İlçe genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Molotoflu Saldırıya Uğrayan Polis Aracı Devrildi 2 Polis Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement