Moloz Yığınlarıyla Çevre Katliamına Son - Son Dakika
Güncel

Moloz Yığınlarıyla Çevre Katliamına Son

Bursa'yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla alt ve üst yapı yatırımları yanında çevre yatırımlarına da büyük bir önem veren Büyükşehir Belediyesi, önemli bir çevre sorununu daha çözüme kavuşturuyor.

22.07.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'ya yeniden 'yeşil' kimliğini kazandırmak için çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan inşaat atığı hafriyatları kaçak olarak rastgele döken firmalara cezai işlem uygularken, diğer taraftan kontrollü hafriyat döküm sahalarına Akçalar mevkiinde yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tek hedeflerinin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir Bursa olduğunu belirterek, bu nedenle çevre yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi.

Bursa'yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla alt ve üst yapı yatırımları yanında çevre yatırımlarına da büyük bir önem veren Büyükşehir Belediyesi, önemli bir çevre sorununu daha çözüme kavuşturuyor. Daha önce Hamitler TOKİ konutlarının kuzeybatısında bulunan alanı hafriyat döküm sahası olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, kaçak ve kontrolsüz hafriyat dökümünün önüne geçmek için yeni hafriyat döküm sahaları oluşturuyor. Belediyeden izinsiz kaçak olarak rastgele hafriyat atıklarını çevreye döken firmalara araç başına 146 bin TL para cezası uygulayan Büyükşehir Belediyesi, kaçak dökümleri önlemek amacıyla Akçalar mevkiindeki boşaltılmış bir taş ocağını da Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiralayarak hafriyat döküm sahasına dönüştürdü. Bu sayede kentin batı yakasında faaliyet gösteren inşaat firmalarının atıklarını rahatlıkla dökebileceklerini kontrollü bir saha da Bursa'ya kazandırılmış oldu.

Doğadaki bir yara kapanmış oluyor
Akçalar'daki hafriyat döküm sahasında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce taş ocağı olarak kullanılan alanın doldurulmasıyla aynı zamanda doğadaki bir yaranın da kapanmış olacağını söyledi. Kontrolsüz hafriyat atıklarının önemli bir çevre sorunu olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kaçak döküm yapan inşaat firmalarına araç başına 146 bin lira para cezası kesildiğini hatırlatarak, tüm firmalarını kontrollü hafriyat sahalarını kullanmaları konusunda uyardı. Hafriyat atıklarının sadece belediyelerin gösterdiği yerlere dökülebileceğini ifade eden Başkan Altepe, "Hem çevreyi korumak hem de inşaat firmalarına kolaylık sağlamak amacıyla kentin farklı noktalarında hafriyat döküm sahaları oluşturuyoruz. Mudanya Altıntaş ve Kestel Erdoğanköy mevkiinde de hafriyat sahalarımız var. Akçalar'daki bu taş ocağını da Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiraladık. Bu alanı doldurarak hem çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz hem de doğadaki bu yarayı da kapatmış olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Moloz Yığınlarıyla Çevre Katliamına Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement