Mondi Tire Kutsan'dan 'Sıfır Zarar & Sıfır Kaçak' - Son Dakika
Güncel

Mondi Tire Kutsan'dan 'Sıfır Zarar & Sıfır Kaçak'

Mondi Tire Kutsan\'dan \'Sıfır Zarar & Sıfır Kaçak\'

Mondi Tire Kutsan, her yıl düzenlediği 'Fark Yaratma Günü'nü bu sene de tüm çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirdi.

29.05.2012 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de oluklu mukavva ambalaj sektörünün lider tedarikçisi Mondi Tire Kutsan, her yıl düzenlediği 'Fark Yaratma Günü'nü bu sene de tüm çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirdi. Etkinliklerde 'Sıfır Zarar' ve 'Sıfır Kaçak' konusuna vurgu yapıldı. Türkiye'de oluklu mukavva ambalaj sektörünün lider tedarikçisi Mondi Tire Kutsan, sürdürülebilirlik misyonu doğrultusunda geliştirdiği "Fark Yaratma Günü"nün ikincisini bu sene 'Sıfır Zarar & Sıfır Kaçak' içeriği ile düzenlendi.

İş sağlığı ve güvenliği, çevre ve sosyal sorumluluk açısından üstlenilmesi gereken bireysel ve ortak çabaya dair farkındalığı artırmak amacıyla 24 Mayıs 2012 Perşembe günü tüm Mondi Tire Kutsan çalışanlarının katılımıyla düzenlenen "Fark Yaratma Günü"nde gerçekleşen etkinlikler doğrultusunda Mondi Tire Kutsan 365 gün fark yaratan bir kültür ile çalışmayı hedefliyor. Amaç; "Her gün, her yerde, herkese Sıfır Zarar, çevreye Sıfır Kaçak"

Mondi Tire Kutsan CEO'su Haluk Kaya, "Her yıl çeşitli etkinliklerle kutladığımız 'Fark Yaratma Günü'nü bu sene de tüm Mondi Group şirketlerimizde gerçekleştirdik. Mondi olarak her zaman hepimizin arzusu olan 'Sıfır Zarar' hedefine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Bu nedenle bu sene "Her gün, her yerde, herkese Sıfır Zarar, çevreye Sıfır Kaçak" amacımızı vurgulayarak tüm çalışanlarımız ile bu hedefe odaklandığımızı göstermek istedik" şeklinde konuştu.

"Fark Yaratma Günü"nde düzenlenen aktiviteler tüm Mondi Tire Kutsan fabrikalarında fabrika Genel Müdürleri'nin açılış sunumları ile başladı. Daha sonra; çok sayıda paralel aktivitelerin düzenlendiği Çorlu, İzmit, Manisa, Tire, Adana ve Karaman tesislerinde güvenli sürüş eğitimi, iş güvenliği ve çevre bilgi yarışması, tehlikeleri belirleme oyunu, yüksekte çalışma eğitimi, kimyasal dökülmelere müdahale semineri, çevresel kirlilik önleme organizasyonları, enerji izolasyonu ve ağır yük kaldırma tiyatrosu, gibi farklı kategorilerde çeşitli organizasyonlar gerçekleştirildi.

Herkese Sıfır Zarar

Mondi Tire Kutsan, riskli davranışların tolere edilmediği, iş güvenliği kurallarından ödün verilmediği ve ekipmanların emniyetli çalışmaları garanti altına alındığı sürece insanlara zarar vermeden çalışmanın mümkün olduğuna inanmaktadır. "Sıfır Zarar" hedefine ulaşmak amacıyla yayınlanan ve tüm dünyadaki Mondi tesislerinde geçerli olan Mondi 9 Güvenlik Kuralı aşağıdaki başlıklardan oluşur;

1. İş İzinlerinin Alınması ve Değişikliklerin Kontrolü

2. İşyerinde Taşımacılık Faaliyetleri

3. Tahditli Alanlarda Çalışma

4. Yüksekte Çalışma

5. Enerji ve Makine İzolasyonu

6. Hareketli ve Dönen Ekipmanlar

7. Yük Kaldırma

8. Tehlikeli Kimyasallarla Çalışma

9. Ormanda Çalışma

Çevreye Sıfır Kaçak

Mondi Tire Kutsan, ekonomik kalkınma ile çevresel sürdürülebilirlik arasındaki dengenin kontrol altında tutulması gerektiğine inanmaktadır. Bu sebeple faaliyetlerinde enerji ve kaynak tüketiminde verimliliğe, atık ve emisyon üretiminde ise kaynağında önleme stratejilerine odaklanır. Mondi Tire Kutsan, "Sıfır Kaçak" hedefi ile, güvenli ve çevreye duyarlı çalışma alanları yaratmayı amaçlıyor.

Haluk Kaya, "Ülkemizde ve dünyada iş güvenliği ve çevre sorunları gerek toplumsal gerek ekonomik açıdan önemli bir gündem teşkil etmektedir. Bu sebeple Mondi Tire Kutsan olarak bir takım önlemleri önceden alarak; birlikte, bilinçli, güvenli, sorumlu ve önemseyen bir çalışma kültürü yaratmayı hedefliyoruz" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mondi Tire Kutsan'dan 'Sıfır Zarar & Sıfır Kaçak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement