Monocrome Urla" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Monocrome Urla" Sergisi Açıldı

Monocrome Urla" Sergisi Açıldı

Urla Belediyesi’nin “Fotoğraf Sanat Evi” bu ay da sanatseverleri yepyeni bir sergi ile buluşturdu.

07.12.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediyesi'nin "Fotoğraf Sanat Evi" bu ay da sanatseverleri yepyeni bir sergi ile buluşturdu. Fotoğraftan resime, seramikten heykele kadar birçok alanda çalışmalar yaptığı "Art İzmir Atölyesi"ni kuran Erdinç Tekeli "Monocrome Urla" Fotoğraf Sergisi'ni Urla Fotoğraf Sanat Evi'nde açtı.

Urla'nın çeşitli yerlerinde çektiği fotoğrafları klasik baskı yöntemi ile sergileyen Tekeli, "Monocrome" adıyla grinin tonlarını kullanarak Urla'yı siyah-beyaz fotoğrafladı. Fine art yöntemi ile çekildiği haliyle kağıda basan Tekeli Urla'yı fotoğraflama nedenini şöyle anlattı: "Urla çok beğendiğim, sevdiğim ve kirlenmemiş bir yer. Çocukken yazları burada geçirirdik. Urla'nın güzelliğine olan gönül borcumu onu fotoğraflayarak ödemek istedim." Dijital çağda fotoğraf çok çabuk tüketildiği için, eski tarzda bir sergi olmasını istediğini belirten Tekeli sergiyi, gerçek siyah-beyaz ebatlarda, photoshop kullanmadan oluşturduğunu söyledi.

Erdinç Tekeli'ye teşekkür belgesini veren 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları "Bizim çocukluğumuzdan kalan fotoğrafların hepsi siyah-beyaz. Böyle bir sergiyi izlemek beni çok mutlu etti. Erdin Tekeli'yi kutluyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

Tekeli açılışta ayrıca, Art İzmir Atölyesi'nin bir koleksiyon çalışması olan, eski İzmir'den dünyanın çeşitli yerlerine gönderilmiş kartpostallar ile o zamanın "Smyrne"sinin fotoğraflarını davetlilere imzalayarak dağıttı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Monocrome Urla' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement