Moody's Not İndirimi İle %4 Düşüş - Son Dakika
Güncel

Moody's Not İndirimi İle %4 Düşüş

Moody's'in haftasonu sürpriz not indirimi ile birlikte BIST 100 Endeksi beklentimize uygun olarak dün %3,8 düşüşle 76,725 seviyesine geriledi.

27.09.2016 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moody's kararının piyasa üzerinde %4 düşüş etkisi oluşturubileceğini ve düşüşe bankacılık hisselerinin öncülük edeceğini "Moody's Not İndirimi Sonrası Görüşümüz" isimli strateji raporumuzda dün belirtmiştik. Bu paralelde Moody's kararı sonrası bankaların yurtdışı borçlanma maliyetlerinde artış beklentisi ile birlikte dün bankacılık endeksi %5,5 ile BIST'ten daha fazla geriledi. Dün HALKB %8,0 ve GARAN %5,6 düşüş ile BIST 100 içinde en çok değer kaybeden ilk iki hisse idi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
%4 DÜŞÜŞ SONRASI SAKİNLEŞME…

BIST 100 Endeksinin bugün, dünkü %4'lük düşüşün ardından güne 300-400 puan yükselişle başlamasını beklemekteyiz. Moody's'in ülke kredi notunda indirimin ardından bugün banka notları da düşürmesinin kısa vade açısından dün fiyatlandığını düşünmekteyiz. Türkiye'nin kredi notununun düşmesi ile bazı global hisse endekslerinden çıkabilecek olması ek satış baskı oluşturabilirse de son yıllarda gelişmekte olan ülkelere kıyasla negatif fiyatlamanın bu durumu yansıtmakta. Sabah itibariyle piyasaları hafif yükselişte ve ABD SP future %0,6 yukarıda işlem görmekte.

ŞİRKET HABERLERİ

Moody's ülke kredi notunda indirimin 6 bankanın (AKBNK, DENIZ, GARAN, SKBNK, VAKBN, YKBNK) teminatlı tahvil notunu indirdi…

AKSEN/AKENR/SAHOL(EnerjiSA)/ZOREN… Kamu enerji yönetimi, elektrik tüketiminin istenen düzeyde artmaması, piyasada fiyatların düşük seyretmesi nedeniyle zor günler geçiren doğalgaz santrallarına ilişkin önemli bir çalışmayı gündemine aldı. Doğalgaz santrallarının sökülüp yurtdışına taşınmasını ya da kapatılmasını önlemek için kapasite piyasası oluşturulması üzerinde çalışma yapılıyor. Sistem, devletin doğalgaz santrallarına, üretim yapmasalar bile işletmelerini çevirecek kadar mali destekte bulunmasını öngörüyor. (Habertürk)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, Moody's not indiriminin bankacılık hisseleri öncülüğünde gelen düşüşle birlikte günü %3,8 düşüşle 94,750 seviyesinden tamamladı.

Bugün Ekim vadeli kontratta dünkü düşüşün ardından bugün sınırlı tepki yükselişleri görülse de bir süre satış baskısının sürmesi beklenebilir. Tepki yükselişlerinde 96,000 önemli direnç konumunda, son bir aylık dönemde test edilen 94,000 ve 93,000 seviyesi destek konumunda bulunuyor.

USDTRY Kontratı

USDTRY Ekim kontratında haftanın ilk işlem gününde Moody's'in not indirim kararının etkisiyle değer kazancı görüldü. Kontrat dünü %0,89 değer kazancı ile 3,0013 seviyesinden tamamladı.

Ancak bugün Moody's kararlarına ilişkin fiyatlamaların kısmen sakinleşmesini ve kontratın güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz. Orta vadede USDTRY spot piyasada 3,05 direnci önemini korumaya devam ederken, 2,95-2,93 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde dolar endeksinde görülen gevşemeyi yükseliş fırsatı olarak değerlendiren Altın kontratında, önemli bir eşik olan 1340 US$ seviyesi aşılmıştır. Bunun paralelinde Altın Ekim kontratı günü %0,12 değer kazancı ile 1344 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle dünya genelinde dolarda görülen sınırlı yukarı yönlü hareketin etkisiyle Altın kontratının güne kısmi kar satışları ile başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün Avrupa'da takip edilen Almanya'ya ilişkin olumlu bir tablo çizen veri akışı ve Draghi'nin söylemleri euro cephesinde değer kazançlarını destekledi. Ekim kontratı ise haftanın ilk işlem gününü %0,33 yükselişle 1,1267 seviyesinden tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle dünya genelinde dolarda görülen sınırlı yukarı yönlü hareketin etkisiyle gevşeyen EURUSD paritesi nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Moody's Not İndirimi İle %4 Düşüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement