Motivasyonu Artırmanın Yolunu - Son Dakika
Güncel

Motivasyonu Artırmanın Yolunu

Motivasyonu Artırmanın Yolunu

Kurumlar çalışanının motivasyonunu artırmanın yolunu 'Sahne'de buldu!

27.03.2013 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her sabah mutlulukla işe gelen, sorun yaratmak yerine çözüm odaklı çalışanlara sahip olmak isteyen kurumlar için geliştirilen, dersliği sahne olan, her türlü eşya, giysi, materyal ve insanı derste kullanan psikodrama eğitimleri Türkiye'de talep patlaması yarattı. Artık bir çalışanı mutlu etmek için yüksek kazanç ve sosyal hakların yetmediğini, çalışanların mutluluğunu artırma konusunda psikodrama eğitimlerinin çok önemli bir çözüm haline geldiğini vurgulayan Ayna Eğitim ve Danışmanlık Uzman Psikolojik Danışmanı Funda Tekelioğlu, "Psikodrama eğitimlerinin ilki 24-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kurumlardan büyük ilgi var" dedi

Yüksek kazanç ve sosyal hakların varlığının artık bir çalışanın mutlu ya da motive olabilmesi için yeterli olmadığını, her sabah işe gelmek için can atan, iş arkadaşlarını motive edebilen, çalışma ortamında mutlu olabilen çalışanlara sahip olmak için kurumların 'psikodrama yöntemi'ne başvurduğunu vurgulayan Ayna Eğitim ve Danışmanlık Uzman Psikolojik Danışmanı Funda Tekelioğlu, "Bu eğitimlerin 24-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Şu ana kadar eğitimlere kurumlardan büyük ilgi var" dedi.

Globalleşen dünyada bir kurumun varlığını sürdürebilmesi, rekabetçi olabilmesi ve başarı çıtasını yükseltebilmesi için en önemli unsurun çalışanlar olduğunu aktaran Tekelioğlu, "Eğer bir kurumda çalışanlardan sadece işlerini yapması, komutları yerine getirmesi isteniyor, mutlu olup olmadıklarıyla ilgilenilmiyorsa o kurumda denge unsuru kaybolur ve enerji düzeyi azalır" değerlendirmesini yaptı.

Her sabah mutlulukla işe gelen, iş arkadaşlarıyla uyum içinde çalışan, sorun yaratmak yerine çözüm odaklı çalışanlara sahip olmada 'psikodrama yöntemi'nin önemli bir çözüm olduğunu belirten Ayna Eğitim ve Danışmanlık Uzman Psikolojik Danışmanı Funda Tekelioğlu, "Çalışanların iletişim halinde olabilmesi, yaratıcılıklarını işlerine yansıtabilmeleri için mutlu hissetmeleri şart. Bu mutluluğun anahtarı da psikodrama yönteminde" diye konuştu.

Eğitim Mayıs'ta başlıyor

Aynı zamanda psikodramatist olan Tekelioğlu, başta insan kaynakları olmak üzere tüm yöneticilerin psikodrama yöntemiyle tanışmasının denge ve enerji faktörlerini açığa çıkardığını aktardı. Bu yöntemin Türk şirketlerinde de uygulanabilmesi için Ayna Eğitim ve Danışmanlık' ın evsahipliğinde Psikodrama Enstitüsü olarak kabul edilen Psikodrama Forum Berlin Eğitimcilerinin "Psikodrama Uygulamaları Eğitimi" vereceğini açıklayan Funda Tekelioğlu, şöyle devam etti: "Psikodrama Temel eğitiminin ilk bölümü 12 modülden oluşmaktadır, ve eğitimin 1'inci modülü 24-26 Mayıs 2013 tarihinde başlayacaktır. Cuma, Cumartesi, Pazar günlerinde gerçekleştirilecek ve 12 haftada, 180 saatte tamamlanacak eğitimin sonunda katılımcılar sertifika alacak. Psikodramaforum Berlin tarafından  verilen "Psikodrama Eğitimi" Almanya ve Avrupa'da kabul edilmektedir. Aynı zamanda her katılımcı 12 modülün ayrıntılı içeriğinin yazıldığı ve imzalandığı bir Eğitim Karnesi alacaktır. Katılımcılar eğer isterlerse aldıkları sertifika ve eğitim karnesi ile Almanya veya Avrupa'daki herhangi bir Psikodrama enstitüsünde eğitimlerinin ileri aşamasına devam edebileceklerdir.

Duygusal zeka geliştiriliyor

Psikodrama yönteminin içeriği ve kullanım alanları hakkında da bilgi veren Tekelioğlu, "Bu yöntem insanların iş hayatında bir arada çalışmalarını kolaylaştırmak, etkili çalışma yöntemleri oluşturmalarını sağlamak, duygusal zekalarını geliştirmek için kullanılabilir. Psikodrama eğitimi alanların hem kendi hem de çalışanların davranışlarını tahlil edebilmesini, başkalarının gözünden görmeyi öğrenmesini sağlamak da mümkün" açıklamasını yaptı. Psikodrama eğitiminde dersliğin sahne, insana dair her şeyin ders konusu olduğunu aktaran Funda Tekelioğlu, "Derste kullanılacak araç-gereç de, her türlü eşya, giysi, materyalden ve insandan oluşur" diye konuştu.

Bilgi sahnede alınıyor!

Psikodrama yöneticisi olabilmek için verilen eğitimlerde bilginin sahneleyerek, oyunun içine girerek, yaşayarak öğrenildiğini anlatan Tekelioğlu, şunları söyledi: "Eğitimde psikodrama yöneticisi adayları önce kendi yaratıcılıklarını, spontanlıklarını eylem yoluyla ortaya çıkarır, sonra yaşadıklarının bilimsel temelini öğrenirler, sonunda da psikodramayı nasıl uygulayacaklarını, nerede kullanabileceklerini öğrenir. Psikodrama yöneticisi, kurum çalışanları ile kurum ve çalışan ihtiyaçlarına yönelik uygulamalar yapabilir, bireyin kişisel gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar yürütebilir, kendi uzmanlık alanlarında ;mentorlük, koçluk yapabilir ve mesleki süpervizyon verebilir."

Ayrıntılı bilgi için:www.aynapd.com adresinden bilgi alınabilir.

Psikodrama Yöntemi Nedir?

Dr. Moreno tarafından geliştirilen Psikodrama Yöntemi, kendine özgü bir terapi tekniği olarak ortaya çıktı. Olumlu etkileri fark edildikçe eğitim, iş, örgütsel gelişim, yönetim, personel eğitimi, kişisel gelişim programları gibi birçok alanda kullanılmaya başladı. Dr. Moreno'ya göre, insanın spontanlık, yaratıcılık ve eylem olmak üzere üç temel dinamiği bulunuyor. Her insanın doğuştan yaratıcılık potansiyeli bulunduğuna, yaratıcılığın ortaya çıkabilmesi için ise spontanlığa ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Moreno, spontanlık olmadığı zaman yaratıcılığın körleştiğini, yaratıcılık olmadığı zaman da spontanlığın işlevsizliğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Motivasyonu Artırmanın Yolunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.

  • Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
    16:34 Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkanları için eğitim düzenlendi. Eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı:
    16:33 Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı: "İstanbul İçler Acısı Bir Hale Gelmiştir"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli mitinginde Ekrem İmamoğlu dönemini eleştirerek, İstanbul'un içler acısı bir hale geldiğini söyledi. Ayrıca, depreme hazırlık için ayrılması gereken kaynakların başka amaçlar için kullanıldığını belirtti. Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'ne yönelik de eleştirilerde bulundu ve 31 Mart seçimlerinde en hayırlı kararı vereceklerini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak
    16:33 Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Basmane Çukuru'nun çözümü için önemli mesafe kat edeceklerini belirtti.

  • Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi
    16:32 Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi

    Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları, seçime 1 gün kala basınla bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, seçimi alacaklarını ileri sürerek umutlu olduklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Savaş ise doğaya zarar verenleri karşısında bulacağını söyledi.

  • Bandırma'da hırsızlık şüphelisi çatı katında yakalandı
    16:31 Bandırma'da hırsızlık şüphelisi çatı katında yakalandı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinin Sunullah Mahallesi'nde bir ikametten hırsızlık ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Titiz bir çalışma sonucunda hırsızlık zanlısı, yan binanın çatısında saklanırken yakalandı. Yakalanan şüpheli üzerinde yapılan aramada çalıntı para ve banka kartları ele geçirildi. 28 yaşındaki şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi ve tutuklandı.

  • Gaziantep'te minibüsle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı
    16:31 Gaziantep'te minibüsle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, minibüsle otomobil çarpıştı ve 2 kişi yaralandı. Kazada yaralanan sürücüler, sağlık ekipleri tarafından Nurdağı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Erzurum'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    16:31 Erzurum'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Erzurum Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan çalışmalar ve alınan kararlar ele alındı.

  • Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında sinemaseverlerle buluşuyor
    16:30 Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında sinemaseverlerle buluşuyor

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 9-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek. Festivalde, Onur, Bilge Olgaç Başarı ve Genç Cadı ödülleri sahiplerini bulacak. Festivalin teması bu yıl 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla' olarak belirlendi. Festivalin film seçkisi ve programı ise yakın zamanda açıklanacak. Açılış töreninde ödüller sahiplerine takdim edilecek.


Advertisement