Motokros: Beykonak Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Motokros: Beykonak Şampiyonası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yarışlardan görüntüler Havadan yarış detayları Ödül töreni Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya'nın konuşması Yarışmacılarla röportaj - Bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyona 80 sporcu katıldı 2. Beykonak Motokros Şampiyonası, Antalya'nın Kumluca ilçesinde yapıldı.

18.04.2016 00:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yarışlardan görüntüler

Havadan yarış detayları

Ödül töreni

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya'nın konuşması

Yarışmacılarla röportaj - Bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyona 80 sporcu katıldı

2. Beykonak Motokros Şampiyonası, Antalya'nın Kumluca ilçesinde yapıldı.

Kumluca Belediyesi ve Beykonak Enduro Motorsporları Kulübünün düzenlediği organizasyon, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Beykonak Mahallesi Gağaz mevkisindeki enduro, motokros pistinde 80 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Sporcuların performansı ile yarışta yaptıkları akrobatik hareketler beğeni kazandı.

İki gün süren Beykonak Motokros Şampiyonası'nın ilk gününde İstanbul, İzmir, Bursa, İzmit, Kütahya, Muğla, Antalya, Alanya, Kemer, Kaş, Kumluca'dan katılan sporcular, kendi aralarında sıralama ve parkur tanıma turları yaptı.

Yarışların ikinci gününde, sporcular hem rakiplerini geride bırakmak hem de zorlu parkurda dereceye girebilmek için mücadele etti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada, daha önce mahalle düzeyindeki organizasyonu son iki yıldır ülke genelinden katılımlarla başarılı şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yarışların Türkiye Motosiklet Federasyonu gözetiminde ulusal boyutta yapılması için çalıştıklarını ifade eden Çetinkaya, "Buradaki bu güzelliği, Türkiye Motosiklet Federasyonumuzun da görerek bir Türkiye şampiyonası düzenleyeceğini ümit ediyorum. Bu konuda çalışmalarımızı ve altyapımızı yapıyoruz. Bu kadar güzel seyirci ve Türkiye'nin değişik illerinden sporcuların katıldığı bir yarışın ulusal boyutta olmasını arzuluyoruz." dedi.

Çetinkaya, yarışları yaklaşık 5 bin kişinin izlediğini sözlerine ekledi.

Yarışlar için İstanbul'dan Antalya'ya geldiğini bildiren Efnan Valimaki ise parkurun ve seyirci ilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti. Yarışlarda derece elde ettiği için ayrıca mutlu olduğunu ifade eden Valimaki, desteklerinden dolayı Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya'ya teşekkür etti.

Yarışlara Bursa'dan katılan ve MX2 kategorisinde birinci olan Mustafa Çetin de parkurun uygunluğu, seyirci ilgisi ve ilk sırada yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yarışlar sonunda kategorilerinde şu sporcular birinci oldu:

Veteranlar: Ahmet Tugayoğlu, MX2 Junior: Yasin Karaböce, MX2: Mustafa Çetin, MX1: Berkay Demir, MX: Cemil Yurt, 85cc: Furkan Valimaki, 450 cc ATV: Gökhan Akkelle.

Dereceye giren sporculara, kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Motokros: Beykonak Şampiyonası
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Motokros: Beykonak Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement