Motorize Ambulans" Edremit Körfezi'nde Görevde - Son Dakika
Güncel

Motorize Ambulans" Edremit Körfezi'nde Görevde

SEYHAN KIRICI / SERHAT BUĞRA ŞENKÖKÇÜ - Yaz sezonunda nüfusu 2,5 milyonu aşan Edremit Körfezi'nin önemli bölümünde acil vakalara, motosikletli 112 Acil Servis ekipleri müdahale ediyor.

19.07.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEYHAN KIRICI/ SERHAT BUĞRA ŞENKÖKÇÜ - Yaz sezonunda nüfusu 2,5 milyonu aşan Edremit Körfezi'nin önemli bölümünde acil vakalara, motosikletli 112 Acil Servis ekipleri müdahale ediyor.

Sağlık Bakanlığınca nüfusun kalabalık ve trafiğin yoğun olduğu noktalara konuşlandırılan motosikletli 112 ekibi, temmuz itibarıyla Balıkesir'de en fazla turistin geldiği Edremit Körfezi'nde görev yapıyor.

Hasta taşıma dışında tüm müdahaleleri yapabilen ekip, bugüne kadar 50 vakaya baktı. Ekip, bunların yüzde 80'inde olay yerinde tedavi uyguladı.

Balıkesir 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Mehmet Ali Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Komuta Kontrol Merkezine günlük 3 bin çağrı geldiğini ve ortalama 300 vakaya baktıklarını söyledi.

Hastalara ulaşmada hızın önem taşıdığına dikkati çeken Kılıç, kan kaybı yaşayan veya kalbi duran bir hasta için saniyelerin önemini vurguladı.

Vakalara ulaşmada en büyük engelin trafik yoğunluğu olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Balıkesir'de 44 istasyonumuz var ve 68 ambulansımızla hizmet vermekteyiz. Kara, deniz ve paletli ambulansımız bulunuyordu. Temmuz itibarıyla envanterimize motosikletli ambulansımız da girdi. Bu ambulansımızı sahil şeridimizde Edremit Körfezi bölgesinde konuşlandırmış durumdayız. Şu ana kadar bölgede 50 vakaya baktı bu ekibimiz. Motosikletli 112 ekibimiz hızlı şekilde olay yerine intikal ediyor. Veriler, motosikletli ekibimizin ambulansa göre iki kat daha erken olay yerine ulaştığını gösteriyor."

Özelikle bayram tatillerinde Edremit Körfezi bölgesinde yoğun trafik oluştuğuna işaret eden Kılıç, kara ambulanslarının hastalara veya yaralılara yetişmekte güçlük çektiği durumlarda, motosikletli ekibin hayati görev üstlendiğini anlattı.

Motosikletli 112 ekibinin her acil müdahale konusunda donanımlı olduğunu bildiren Kılıç, "2 personelimiz bulunuyor. Bunlardan sürücü olarak görev yapan arkadaşımız A2 ehliyete ve motosiklette ileri sürüş tekniklerine sahip. Ayrıca hastalara müdahale konusunda eğitimli ve Sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalara sahipler." dedi.

Motosikletli ekipte yer alan Eşref Aygün ise kendilerini görünce ilk etapta şaşkınlık yaşayan vatandaşların, genel anlamda uygulamadan memnun olduğunu söyledi.

Hastaya nakil dışında her türlü müdahaleyi yapabildiklerini dile getiren Aygün, "Yaz yoğunluğundan dolayı şimdilik Edremit Körfezi bölgesinde konuşlanmış durumdayız. İlk ve acil yardımın hepsini yapabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Motorize Ambulans' Edremit Körfezi'nde Görevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement