Motosiklet Kazalarına Afişli Uyarı - Son Dakika
Güncel

Motosiklet Kazalarına Afişli Uyarı

Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü, motosiklet kazalarının önlenmesi için ÇOGEP destekli projeyi hayata geçirdi.

24.06.2016 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü, motosiklet kazalarının önlenmesi için ÇOGEP destekli projeyi hayata geçirdi.

Çocuk ve Genç Platformu (ÇOGEP) desteğiyle başlatılan proje kapsamında ilçenin öncelikli sorunlarının başında gelen motosiklet kazalarının önlenmesi ve önüne geçilebilmesi amacıyla afişler hazırlandı.

Bayramiç Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" kapsamında ilçede halkın yoğun olarak kullandığı alanlar afişlerle donatıldı.

Motosiklet kullanan gençlerin ve ailelerinin dikkatini çekmek amacıyla hazırlanan afişlerde, kazaların ardından yaşanan üzüntü ve cezai durumlar anlatıldı.

İlçede en önemli trafik sorununun motosiklet kazaları olduğu ve bu kazaların birçoğunun küçük yaşta ve sürücü belgesiz motosiklet kullanmaktan kaynaklandığına dikkat çekilen afişlerde, şöyle denildi:

"Öncelikle, motosikletlerin karne hediyesi, doğum günü hediyesi, okula gidip-gelme, gezme amacıyla veya her ne sebeple olursa olsun çocuklara verilmemesi, kullandırılmaması gerekmektedir. Dolayısıyla da çocuklarımızın kazaya karışması durumunda, doğrudan sorumlu olduğunuzu belirtmek isteriz. Küçük yaşta ve sürücü belgesiz motosiklet kullananlara ve kullandıranlara ayrı ayrı olmak üzere, Kara Yolları Trafik Kanunu'na göre toplam 3 bin 396 lira para cezası uygulanır ve motosiklet trafikten men edilir. Bu ceza miktarı diğer eksiklere göre yaklaşık 5 bin liraya kadar çıkmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Motosiklet Kazalarına Afişli Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement