Motosiklet Yarışında Zor Anlar - Son Dakika
Spor

Motosiklet Yarışında Zor Anlar

Motosiklet Yarışında Zor Anlar

Kemer’de düzenlenen Red Bull Sea To Sky Hard Enduro yarışmasının son ve önemli etabı olan Olimpos Dağ Yarışı’nda birinciliği İngiliz Graham Jarvis kazandı.

28.09.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemer'de düzenlenen Red Bull Sea To Sky Hard Enduro yarışmasının son ve önemli etabı olan Olimpos Dağ Yarışı'nda birinciliği İngiliz Graham Jarvis kazandı. Bu yıl zorlaştırılan etabın Sapandere bölümü sporculara zor anlar yaşattı.

DENİZ SEVİYESİNDEN START ALDILAR

27 ülkeden 200'ün üzerinde sporcunun katıldığı yarışmanın startı, Çamyuva sahilinden verildi. Bir gün önce yapılan orman yarışındaki derecelerine göre 20'şerlik gruplar halinde start alan sporcular, Ağva Deresi yatağında bir süre ilerledikten sonra, Kuzdere Mahallesi'ndeki zorlu parkurun olduğu bölüme saptı.

Kuzdere'deki engelleri aşabilen sporcuları, Kesme Boğazı Mevkii'nde tekrar girdikleri dere yatağının Sapandere Sapağı'nda sürprizlerle dolu bir bölüm bekliyordu. Yapay geçitler, derin suların üzerinden geçen tahta köprüler, sporculara adrenalini tavan yaptırdı.

SAPANDERE ZORLADI

Sapandere yatağında ilerlemeye çalışan sporcular; su, kum ve kayaları aşmada büyük güçlük yaşadı. Sık sık kaza yapan sporcular yüzünden tıkanan parkurda, zaman zaman kuyruklar oluşurken, izleyenler kime yardım edeceğini şaşırdı. Sapandere, yarışmaya katılan sporcuların çoğu için adeta zor anlar yaşamasına sebep oldu.

Gedelma'da tarihi Kale kalıntısı yanından geçen sporcular, güzel görüntüler oluşturdu. Kale yanından hareket eden sporcular hemen ardından orman içlerine uzanan güzergahlarına devam etti.

YAYLA KUZDERE SPORCULARI YORDU

Yayla Kuzdere çevresine ulaşabilen yarışmalar için büyük doğal engellerin aşılması gereken bir başka stres noktası oldu. Kaynak sularının biriktiği çamurlu alanlar, sulardan geçişler ve çamurlu yamaçlara tırmanışlarda çok sayıda sporcu büyük güçlükler yaşadı. Birçok sporcu motosikletiyle birlikte yuvarlandı.

Yayla Kuzdere'den sonraki etap olan Çukaryayla'ya ulaşabilen sınırlı sayıdaki sporcu, bu kez de oksijenin gitgide azaldığı, kayalık ve dimdik yamaçlardan ve uçurumlardan oluşan bölümü aşarak 2365 metredeki Tahtalı Dağı zirvesine ulaşmaya çalıştı.

ZİRVE EŞİĞİNDE JARVİS-WALKER MÜCADELESİ

100'e yakın sporcu, Sapandere'de doğa ve birbiriyle mücadele ederken, Tahtalı Yamacı ise büyük bir rekabete sahne oldu. Genç vatandaşı Jonny Walker ile büyük bir mücadele veren Graham Jarvis, 2 saat 43 dakika 18 saniyelik gayriresmi derecesi ile zirveye ulaşarak, bu yıl 5.'si düzenlenen uluslararası yarışın birincisi oldu. Ardından geçen yılın birincisi İngiliz Jonny Walker ise 2 saat 44 dakika 48 saniye ile ikinci, Alman Andreas Lettenbichler ise 2 saat 54 dakika 28 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Motosiklet Yarışında Zor Anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement