Mourinho, Hayalindeki 11'de Didier Drogba'ya da Yer Verdi - Son Dakika
Spor

Mourinho, Hayalindeki 11'de Didier Drogba'ya da Yer Verdi

Mourinho, Hayalindeki 11\'de Didier Drogba\'ya da Yer Verdi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, hayalindeki 11'de Galatasaraylı eski futbolcu Didier Drogba'ya da yer verdi.

09.04.2015 19:52  Güncelleme: 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, hayalindeki 11'i açıkladı.

Porto, Chelsea, Inter ve Real Madrid gibi takımlarda yakaladığı başarılarla futbol tarihinin en iyi teknik adamları arasında gösterilen Mourinho, İngiltere'nin The Telegraph gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

LİSTEDE MESUT ÖZİL VE DIDIER DROGBA DA VAR

Portekizli çalıştırıcı belirlediği 11'de, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil ve bir dönem Galatasaray'da forma giyen Fildişi Sahilli golcü Didier Drogba'ya da yer verdi. Mourinho'nun, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'ye ilk 11'inde yer vermemesi ise dikkati çekti.

Hayalindeki 11'i, daha önce çalıştırdığı takımlardaki öğrencilerinden oluşturan Mourinho, kadroda Petr Cech, Javier Zanetti, John Terry, Ricardo Carvalho, William Gallas, Claude Makelele, Frank Lampard, Mesut Özil, Eden Hazard, Didier Drogba ve Cristiano Ronaldo'ya yer verdi.

"FERGUSON'A SONSUZ SAYGI DUYUYORUM"

Ada futbolunda yakın arkadaşı bulunmadığını belirten Mourinho, buna karşın Manchester United'ın eski teknik direktörü Sir Alex Ferguson'a sonsuz bir saygı duyduğunu ifade etti.

Ferguson'ın önem verdiği değerleri barındıran bir insan olduğunun altını çizen 52 yaşındaki teknik adam, "İngiltere'de bazı kişilerle iyi iletişimim var ama hepsi bu, çok yakın olduğumuzu söyleyemem. Buna karşın rekabetçi ruhu ve rakibine saygı duyan kişiliğiyle Ferguson'a büyük saygı duyuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"FUTBOLCULARIN FORBES LİSTESİNE GİRMESİ ABSÜRT"

Futbolun gücünün yıllar geçtikçe arttığına dikkati çeken Mourinho, buna rağmen Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi gibi oyuncuların Forbes dergisinin hazırladığı "dünya tarihine yön veren isimler" listesine girmesini doğru bulmadığını belirtti.

Ülkesinde futbola verilen önemin, "Portekiz'de anneniz ve tuttuğunuz kulüp dışında her şeyi değiştirebilirsiniz diye bir söz vardır" cümlesiyle ifade edildiğini aktaran Mourinho, "Futbolun sahip olduğu gücün farkındayım fakat Ronaldo ve Messi'nin Forbes dergisi listelerine girmesi absürt bir durum. Neticede hayat kurtarmıyoruz. Bir futbolcuyu ya da teknik adamı, nasıl bir mühendis ve doktorla kıyaslayabilirsiniz ki?" şeklinde konuştu.

"WENGER 'ALTIN TOP' KONUSUNDA HAKLI"

Mourinho, geçmiş yıllarda sık sık tartışma yaşadığı Arsenal'ın Fransız teknik direktörü Arsene Wenger'in Altın Top konusundaki görüşünde haklı olduğunu savundu.

Futbolun gün geçtikçe bireysel bir oyun haline getirildiğini kaydeden Mourinho, "Artık çok fazla bireysel performanslara ve istatistiklere odaklanmaya başladık. Bireysel performansın ödüllendirildiği Altın Top'a karşı olan Wenger'in bu görüşüne hak veriyorum. Futbolun bir takım oyunu olduğu unutulmamalı" diye görüşlerini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mourinho, Hayalindeki 11'de Didier Drogba'ya da Yer Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • efsane nevşehir: önemli olan basit takımı başarıya ulaştırmak değildir büyük takımlarla da hayal kırıklığı yaratan teknik direktörler var bu adam alanında bir efsane tek kelimeyle bu 6 1 Yanıtla
  • koray: mal lan bu adam bukadar para kazanıyor buyuk takımları calıstırarak onemlı olan ufak takımı dıpten alıp şampiyon yapmak sonra gıt hangı takıma gıdıyosan 1 4 Yanıtla
  • Voyagercarrabiene: En buyuk teknik hocalar .., ... Senol Gunes , Fatih Terim , Mustafa Denizli , Carlos Alberto phareirra ve Lucesku dur ... 1 1 Yanıtla
  • Elbeyli €fsanesi: Dünya seni istemiyor jose mourinho 0 0 Yanıtla

Advertisement