Mozaikler Bir Tarih Koridoru Oluşturacak - Son Dakika
Güncel

Mozaikler Bir Tarih Koridoru Oluşturacak

Mozaikler Bir Tarih Koridoru Oluşturacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep üzerinden Şanlıurfa'ya uzanan "mozaik yolu" projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

18.05.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'dan Kahramanmaraş ve Gaziantep üzerinden Şanlıurfa'ya uzanan "mozaik yolu" projesi üzerinde çalıştıklarını söyleyen Ünal, internet ortamındaki telif sorunlarını çözecek sistem kuracaklarını açıkladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta Germenica antik kentindeki kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla, Hatay'dan başlayarak Kahramanmaraş ve Gaziantep üzerinden Şanlıurfa'ya uzanan "mozaik yolu" projesini hayata geçireceklerini söyledi. Milliyet'te yer alan habere göre, İstanbul Sultanahmet'teki milyon taşı ile ilgili bir tanıtım hikâyesi üzerinde çalıştıklarını da anlatan Ünal, Türkiye'de Likya yolu gibi 4 antik yol güzergahı daha belirlediklerini ve kısa süre sonra bu 4 projenin de turizme kazandırılacağını bildirdi. Ünal, İran ziyareti sonrası bir grup gazetecinin kültür-sanat gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

UNESCO'YA "SUR" RAPORU
(Sur'un yeniden inşaası) UNESCO Kültür mirasına Sur ve Hevsel bahçeleri dahil. Şu anda Sur ile ilgili bir durum tespti yaptık. UNESCO'ya da bir rapor gönderdik. Durum tespiti ve ne yapacağımızı geniş bir şekilde UNESCO'ya anlattık
.
MOZAİK YOLU PROJESİ
Orada kıymetli olan şey şu: Hatay'dan başlayan Urfa, Antep, Maraş'a uzanan bizim bir mozaik yolumuz var. Son derece de kıymetli mozaikler. Bir dönemi anlatması açısından da bu mozaikler son derece önemli. Yani hem Antep'de Zeugma, hem Urfa'da Halepli Bahçe, şimdi Kahramanmaraş'da Germanika Antik kenti.. Germenica çıktıktan sonra biz yeni bir turizm ürününe kavuşacağız. Bir mozaik yolu projemiz olacak. Aslında biz burada bir çok ürünü ve birçok hikayeyi de birleştirmiş olacağız. Bir tarafta Urfa'da Göbeklitepe. Göbeklitepe 12 bin yıl önce insanlığın başladığı, bugüne kadar bilinen ilk mabedin yerleşim yeri. Dolayısıyla biz bunu bir tarih koridoru olarak planlıyoruz. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mozaikler Bir Tarih Koridoru Oluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement