'Mozart'ın Sihirli Dünyası' ile Ankara'ya Damgasını Vurdu! - Son Dakika
Kültür Sanat

'Mozart'ın Sihirli Dünyası' ile Ankara'ya Damgasını Vurdu!

\'Mozart\'ın Sihirli Dünyası\' ile Ankara\'ya Damgasını Vurdu!

Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 11. yılında, Ankara'da özel bir gösteriyle sahneye çıktı.

03.10.2016 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DÇSO, Sihirli Flüt operasından esinlenerek hazırlanan ve 2 Ekim Pazar günü Ankara MEB Şura Salonu'nda sahnelenen Mozart'ın Sihirli Dünyası'nda ünlü operadan bölümler sundu. Televizyonların ünlü çocuk yıldızı Ata Berk Mutlu'nun Mozart'ın çocukluğunu canlandırdığı gösteride, deneyimli oyuncu Serhat Kılıç da Mozart rolünde seyircinin karşısına çıktı. Biletleri gösteriden günler öncesinde tükenen ve yaklaşık 2500 kişinin izlediği "Mozart'ın Sihirli Dünyası", Ankaralı seyirciler tarafından büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan ve çoksesli evrensel müziği çocuklara kendi yaşıtları aracılığıyla sunan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), kuruluşunun 11. yılında, özel gösterisi 'Mozart'ın Sihirli Dünyası'nı Ankara'da sahneye taşıdı. 2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 2 Ekim Pazar günü gerçekleştirdiği konserle Ankaralı müzikseverlere unutulmaz bir gösteri sundu.

Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen'in üstlendiği DÇSO'nun, Mozart'ın Sihirli Dünyası gösterisi çocuklar tarafından yoğun bir ilgi ile izlendi. Yazar ve yönetmen Murat Göksu'nun yorumuyla oyunlaştırılan, oyuncuları arasında Türk operasının son yıllarda yıldızı parlayan değerli sanatçılarından Ahmet Baykara, Arda Aktar, Görkem Ezgi Yıldırım, Eylem Demirhan Duru veMehmet Yılmaz'nın bulunduğu gösterinin kostümleri ise Devlet Opera ve Balesi ile Muhteşem Yüzyıl dizisinin ünlü kostüm tasarımcısı Serdar Başbuğ tarafından tasarlandı. Gösteride Mozart'ın çocukluğunu küçük yıldız Ata Berk Mutlu, ünlü besteci Mozart'ı ise deneyimli oyuncu Serhat Kılıç canlandırırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Mozart'ın Sihirli Dünyası' ile Ankara'ya Damgasını Vurdu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement