Mr. Spock'un 'Vulcan Hareketi'ne İlginç Açıklama - Son Dakika
Yaşam

Mr. Spock'un 'Vulcan Hareketi'ne İlginç Açıklama

Uzay Yolu film serisinde yer alan Mr. Spock karakterinin kendine has 'Vulcan Hareketi'nin, Yahudi kültüründe var olan bir işaret olduğu öne sürüldü.

04.03.2015 21:27  Güncelleme: 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzay Yolu film serisinde oynadığı Mr. Spock rolüyle tanınan ABD'li oyuncu Leonar Nimoy, geçen hafta 83 yaşında hayatını kaybederken, Nimoy'un canlandırdığı Mr. Spock karakterinin yaptığı Vulcan Hareketiyle ilgili ilginç bir haber yayınlandı.

ŞALOM'A GÖRE YAHUDİLERE DAYANIYOR

Yahudi cemaatinin yayın organı Şalom'un haberine göre, ünlü oyuncu Nimoy'un 'Uzay Yolu' serisinde eliyle yaptığı selamlamanın sırrı Yahudilere dayanıyor.

İBRANİ KUTSAMALARINDA KULLANILAN EL HAREKETİ

'Uzun yaşamın simgesi', 'Vulcan selamı' adındaki selamlama Uzay Yolu film serisinde Mr. Spock tarafından kullanıldı. Bu selamın yaratıcısı olan Leonard Nimoy, hahamların İbrani kutsamalarında kullandıkları el hareketinden esinlendiğini ve bunu Mr.Spock karakterine yakıştırdığını söylemişti.

ESKİ MEZARTAŞI VE SİNAGOGLARDA RASTLANIYOR

Mr. Spock'un yaptığı el hareketi Yahudi geleneğinde Kohenler'in (Yahudiler'de baba tarafından Tora'daki Harun'un torunları) kutsama işareti olarak biliniyor. Bu el motifine Kohenler'in eski mezartaşlarında ve sinagoglarda da rastlanıyor.

Mr. Spock\'un \'Vulcan Hareketi\'ne İlginç Açıklama
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Yaşam Mr. Spock'un 'Vulcan Hareketi'ne İlginç Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • rahmetli spock: Olsa ne olur olmasa ne olur.. 7 0 Yanıtla
  • Alp alparslan : Bosverin selami salomu amerikada yunanlilar yogurdu greek yogurt baklavayi greek baklava greek musakka hatta imam bayildiyi bile greek olarak ele gecirdiler inanilmaz birsekilde heryerde rastlamak mumkun buna cozum bulmak lazim yahudiler el hareketine bizim diyor biz mutfagimiza sahip cikamiyoruz google den bakin cobani greek yogurt un sahibide ne yazikki turk 5 0 Yanıtla

Advertisement