Mskü'den İztuzu Plajı Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Mskü'den İztuzu Plajı Toplantısı

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Harmandar: "Amacımız burayı Türkiye'nin en güzel turistik ve doğal yeri olarak korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara devretmektir.

09.02.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, amaçlarının İztuzu Plajı'nı korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara devretmek olduğunu belirterek, "Şu anda buranın işletilmesiyle ilgili bir planımız yok" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin twitter hesabından, "İztuzu ihalesini iptal edeceğim, Caretta carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız" açıklamasının ardından, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, yerel yöneticiler ve ilgili kurum amirleriyle toplantı düzenledi.

Dalyan Mahallesi'nde bir otelde düzenlenen toplantının basına açık bölümünde konuşan Rektör Harmandar, toplantıyı İztuzu Plajı'nı yakından tanıyan kurumlardan bilgi edinmek için düzenlediklerini söyledi.

Bakan Güllüce'nin kendisine "hocam burayı size emanet ediyorum" dediğini belirten Harmandar, "Amacımız burayı Türkiye'nin en güzel turistik ve doğal yeri olarak korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara devretmektir. Şu anda buranın işletilmesiyle ilgili bir planımız yok" diye konuştu.

Harmandar, bakanlıkla yapılacak protokol çerçevesinde İztuzu'nu ve biyoçeşitliliği korumayı amaçladıklarını vurguladı

"Doğal kalsın derken doğallığı öldürebiliriz"

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur ise İztuzu gibi yerleri işletmeye açarken bulunan biyo ve ekolojik çeşitliliğin çok iyi tahlil edilmesi gerektiğini ifade etti.

İztuzu Plajıyla ilgili kesinleşmiş bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Okutur, şunları söyledi:

"Orada bir işletmenin 'olamama diye' bir şansı yoktur. Eğer orada bir işletme olmazsa bu İztuzu'nu tamamen kaybedeceğiz demektir. Hem de Caretta carettalarıyla ve doğal yapısıyla birlikte.... Çünkü günde ortalama 3 bin kişinin geldiği bir yerin, kendi halinde bırakılması düşünülemez. Doğal kalsın derken doğallığı öldürebiliriz. İztuzu dünya çapında tanınan bir yerdir. Burada her şeyin çok iyi şekilde tahlil edilerek bazı konularda karar verilmesi gerekir."

Toplantıya, Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Ortaca Kaymakamı Hüseyin  Yılmaz, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve diğer ilgililer katıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mskü'den İztuzu Plajı Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement