Mşü, 2016'ya Güçlü Bir Şekilde Girecek - Son Dakika
Yerel

Mşü, 2016'ya Güçlü Bir Şekilde Girecek

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, 2015-2016 eğitim öğretim yılına çok güçlü bir şekilde gireceklerini bildirdi.

30.07.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, 2015-2016 eğitim öğretim yılına çok güçlü bir şekilde gireceklerini bildirdi.

AA muhabirine yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili değerlendirmede bulunan Polat, gelecek 4 yıllık bölümlere yıl bin 300, meslek yüksek okullarına ise bin civarında öğrenci alımı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Şu an itibarıyla kontenjanların yüzde yüze yakın dolduğunu aktaran Polat, "Sadece 1-2 bölümümüzde kontenjanlarımızın tamamı dolmadı. Onlar da Türkiye genelinde belli ölçüde öğrenci alan programlar. Dolaysıyla bu açıdan üniversite olarak çok iyi bir yerde olduğumuzu söyleyebilirim. Daha sonraki süreçte ek kontenjanlar ve yatay geçişlerle birlikte bu yıl 3 bine yakın öğrenci ilimize gelecek ve üniversitemizin öğrenci sayısı bu kontenjanlarla birlikte 10 bini aşacaktır" diye konuştu.

Üniversite olarak birkaç yeni bölüm ve program için YÖK'e müracaat edeceklerini kaydeden Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şartlarımızı ve imkanlarımızı dikkate alarak Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ya da Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu olarak talepte bulunacağız. Aynı zamanda bir Sağlık Meslek Yüksekokulu için talebimiz olacak. Onun için çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde özellikle sağlık alanında MŞÜ olarak biraz daha gelişmek istiyoruz. Bu anlamda öğretim üyesi alımlarımız oldu. Bu sayıyı daha da arttırmak istiyoruz. Muş kamuoyunda tıp fakültesi açılmasına yönelik çok büyük bir beklenti var ancak mevcut şartlarda bu çok kolay değil. Dolayısıyla evvela sağlık alanında üniversite olarak buna dönük altyapı çalışmalarımızı tamamlamamız gerekiyor. Bu konudaki çalışmaların bunun için önemli bir ön adım olduğunu düşünüyorum."

Muş ve ülke genelinde son dönemde yaşanan hadiselerin üzücü olduğunu aktaran Polat, "Özellikle Malazgirt İlçe Jandarma Komutanımızın şehit edilmesi ve ülkemizin çeşitli yerlerinde benzer hadiselerin cereyan etmesi bizi son derece üzmüştür" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mşü, 2016'ya Güçlü Bir Şekilde Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement