Mşü'de Kampüs Aile Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Mşü'de Kampüs Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Mşü\'de Kampüs Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ), Türkiye’de ilk defa uygulamaya sokulan Kampüs Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı törenle yapıldı.

10.05.2016 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ), Türkiye'de ilk defa uygulamaya sokulan Kampüs Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.

Muş Alparslan Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile kampüs yerleşkesinde açılışı yapılan Aile Sağlığı Merkezi, sağlık hizmeti sunmaya başladı. Açılışa Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile idari personel ve sağlık personelleri katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, "Muş Alparslan Üniversitesi'nin, ilimizdeki kurumlarla karşılıklı ve iyi niyet çerçevesinde yapmış olduğu çalışmalardan küçük bir tanesini açıyoruz. Sayın Valimize hakikaten teşekkür ediyorum. Özellikle Sağlık Müdürümüz Serdar Beye çok teşekkür ediyorum, bu çalışmayla ilgili çok gayret sarf etti" dedi.

Vali Seddar Yavuz ise, hükümetin son 12 yılda Türkiye'de başta sağlık alanı olmak üzere birçok alanda köklü değişimler gösterdiğini belirterek, "Bu kapsamda da sağlık hizmetleri noktasında özellikle Muş ciddi bir aşamaya geldi. Hepinizin bildiği gibi devlet hastanemiz, bunun dışında Bulanık ve Varto devlet hastaneleri bitti. Şimdi Hasköy ve Malazgirt devlet hastanesini yapacağız. Bu arada ASM'lerimizi bitiriyoruz. Burada da üniversitemizin bize katkısıyla binasını vermesiyle, iş donanımına dahil olmak suretiyle Sağlık Bakanlığımızın katkısıyla burada güzel bir hizmeti açmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"BURADA YAŞAYAN CANLI ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ"

Muş Alparslan Üniversitesi'nin, Muş için en önemli kurumlardan biri olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "10 bin öğrencimiz var, çalışanlarımız var. Burada tabi yaşayan canlı üniversite istiyoruz. Sayın rektörümüz güzel çalışmalar yapıyor. Buradaki sosyal konutlar, lojmanlar bitiyor. Dolayısıyla burada yaşayanların sağlık hizmetlerine en kısa sürede ulaşması gerekiyor. Bu anlamda da böylesine bir hizmetin yerinde sunulması fevkalade önemli, çünkü şehirle öyle ya da böyle bir mesafemiz var. Bizim zaten birinci basamak sağlık hizmetlerine çok ciddi yatırımımız var ve önemsiyoruz. Bunu geliştirdiğimiz sürece de zaten ikinci basamak ya da yatakta tedavi durumlarında yoğunluğumuzu düşürme şansımız ve imkanımız olacak. Bu konuda başata sayın rektörümüze, sağlık müdürlüğümüze, belediye başkanımıza, herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Süratle de aile hekimimize, arkadaşlarımız kayıtlarını yaptırırsa, aile hekimimizin de çok mutlu olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kurdele kesiminin ardından Vali Seddar Yavuz, İl Sağlık Müdürü Serdar Türkoğlu ve Aile Sağlığı Merkezi hekiminden bilgi alarak hizmet binasında incelemelerde bulundu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mşü'de Kampüs Aile Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement