Mşü'de 'Stran-türkü Yarışması'nın Finali Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Mşü'de 'Stran-türkü Yarışması'nın Finali Yapıldı

Mşü\'de \'Stran-türkü Yarışması\'nın Finali Yapıldı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Gösteri Sanatları Topluluğu’nun ’Stran-Türkü Yarışması’nın finali yapıldı.

30.04.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Gösteri Sanatları Topluluğu'nun 'Stran-Türkü Yarışması'nın finali yapıldı.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmaya Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Baro Başkanı Av. Feridun Taş, TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan yarışmayı düzenleyen Gülay Şeker Özsoy, katılımcılara ve öğrencilere teşekkür etti.

Türkçe ve Kürtçe sunumu yapılan yarışmanın açılışı ise 'Leyla' türküsünün seslendirilmesi ile başladı. Jüri üyeleri karşısında birbiriyle kıyasıya mücadele eden yarışmanın finalistleri Erol Kaya, Fuat Tuğrul, İpek Şen, Mehmet Ataç, Mehmet Can, Necat Erol, Selim Çelik, Seyfullah Tutan, Tuncay Taşçı, Ümmügülsüm Koç ve Yılmaz Kılavuz Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirdi. Uzun bir eleme ve hazırlık döneminin ardından finalde birbirinden güzel türküleri her iki dilde seslendiren yarışmacılar, kendilerine özgü yorumlarıyla dinleyenleri kendilerine hayran bırakmayı başardılar. Yarışmada ilk olarak sahne alan İpek Şen, elemelerde gösterdiği performansın üstüne çıkarken, yarışmaya 8'inci sıradan katılan Mehmet Ataç, ses sanatçılarını aratmayan bir performansla izleyicilerin büyük alkışını aldı. Yarışmada dikkat çeken bir diğer isim ise aynı zamanda yarışmanın orkestra ekibinde yer alan Tuncay Taşçıl oldu. MŞÜ'de İngilizce Öğretmeni olan ve öğrencilerin kalbinde taht kuran Yılmaz Kılavuz da sergilediği performansla salondan büyük alkış aldı.

MŞÜ Öğretim Görevlisi Naci Özsoy'un kendisinin kaleme aldığı 'Zembilfroş' adlı şiiri okumasının ardından final bölümüne geçildi. Yarışmacıların sahne performansları esnasında değerlendirmelerini yapan jürinin puanlarına göre iki yarışmacı 2'ncilik ödülüne layık görüldü. Yarışmanın final bölümünde ilk olarak 3'üncü olan isim açıklandı. Jürinin değerlendirmesine göre 3'üncülük ödülünü kazanan MŞÜ İngilizce Öğretmeni Yılmaz Kılavuz ödülünü, MŞÜ Gösteri Sanatları Topluluğu Başkanı ve aynı zamanda yarışmanın organizatörü olan Gülay Şeker Özsoy'un elinden aldı. İkinciliği ise İpek Şen ve orkestrada da görev alan Tuncay Taşçıl paylaştı. Şen ve Taşçıl ödüllerini Baro Başkanı Feridun Taş'ın elinden aldılar. Yarışmanın birinciliğini ise sergilediği sahne performansıyla ses sanatçılarına adeta taş çıkartan Mehmet Ataç kazandı. Ataç'a ödülünü MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Belediye Başkanı Feyat Asya verdi. Rektör Polat ödül töreni sırasında organizasyonda emeği geçenleri sahneye davet etti ve hatıra fotoğrafı çekildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mşü'de 'Stran-türkü Yarışması'nın Finali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement