Mtosb'de Yeni Adım Atılıyor - Son Dakika
Yerel

Mtosb'de Yeni Adım Atılıyor

Mtosb\'de Yeni Adım Atılıyor

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Müteşebbis Heyeti, 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci organize sanayi bölgelerinin kurulması için çalışmalara başlanması kararı aldı.

26.11.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Müteşebbis Heyeti, 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci organize sanayi bölgelerinin kurulması için çalışmalara başlanması kararı aldı.

MTOSB Müteşebbis Heyeti Kasım ayı olağan toplantısı, Vali Özdemir Çakacak'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Tarsus OSB Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve Tarsus'un sanayi ilçesi olması yolunda 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci organize sanayi bölgelerinin kurulması için çalışmalara başlanmasının kararlaştırıldığı toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı.

Toplantı öncesinde, dünya çapında yatırımları bulunan bir firmanın 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 160 milyon TL'lik yatırımla yapılan ve 2014 yılı itibariyle üretime başlayan "Temizlik Kağıtları Üretim Tesisi"nde incelemelerde bulunan Vali Çakacak, tesisin üretim faaliyetleri ve işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Çakacak, "Sanayi ve ticaret kenti Mersin'de faaliyet gösteren bu tesis 300 kişiye istihdam sağlamakta ve burada üretilen ürünler birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Mersin, üretim tesisleri ve fabrikaların kurulması, işletilmesi ve ürünlerin pazarlanması bakımından son derece avantajlı bir kenttir. Bu nedenle kentimizde tesis edilmesi planlanan, ekonomiye ve istihdama katma değeri olacak bu tür yatırımlar her zaman desteklenecektir" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mtosb'de Yeni Adım Atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement