Mtosb Otoban Bağlantısı İstiyor - Son Dakika
Ekonomi

Mtosb Otoban Bağlantısı İstiyor

Mtosb Otoban Bağlantısı İstiyor

Mersin ihracatının üçte birini gerçekleştiren, 12 bin kişiye istihdam sağlayan, günde 4 bin aracın giriş-çıkış yaptığı Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), otoban bağlantısının bir türlü yapılmaması nedeniyle ciddi bir yol sorunu yaşıyor.

12.06.2014 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin ihracatının üçte birini gerçekleştiren, 12 bin kişiye istihdam sağlayan, günde 4 bin aracın giriş-çıkış yaptığı Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), otoban bağlantısının bir türlü yapılmaması nedeniyle ciddi bir yol sorunu yaşıyor. MTOSB Müdürü Halil Yılmaz, "Tek isteğimiz otoban bağlantısının bir an önce hayata geçmesi" dedi.

Yaklaşık 29 kilometrelik Mersin-Tarsus karayolunun ortasında yer alan MTOSB'ye tek giriş kapısı D 400 karayolu. Her gün yoğun bir araç ve insan trafiğinin yaşandığı bölge, Mersin ekonomisine sunduğu katkı göz önüne alındığında, sadece trafik sıkışıklığının her geçen gün arttığı D 400 karayoluna bağlı kalması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Giderek büyüyen ve onay bekleyen 3. OSB'nin bile şu anki talepleri karşılayamadığı MTOSB'nin en büyük sorununun yol, özellikle de otoban bağlantısı bulunmaması olduğunu belirten MTOSB Müdürü Halil Yılmaz, konuya ilişkin İHA muhabirine açıklama yaptı. Mersin ekonomisinin can damarlarından biri olan MTOSB'ye günde 4 bin araç ile 20-25 bin insanın giriş-çıkış yaptığına dikkat çeken Yılmaz, bölgenin sadece D 400 karayoluna mahkum olmasının ve yıllardır istedikleri otoban bağlantısının bir türlü hayata geçirilememesinin firmalara büyük sıkıntı yaşattığını söyledi. Şu anda otobanın yanında olan OSB'lerin neredeyse tamamında otoban bağlantısı bulunmasına karşın, MTOSB'de olmadığına işaret eden Yılmaz, "Buraya gelecek sanayici Tarsus'tan çıkıyor, yolunu 23 kilometre uzatarak buraya geliyor ya da D 400 karayolunu kullanmak isterse 24 kilometreyi 1-1,5 saatte geliyor. Bu, iş kaybı, akaryakıt kaybı demek, milli servettir. Buraya personel de gelmek istemiyor. Çünkü yolda en az 2-2,5 saatini geliş-gidişte kaybediyor. Bu da zorluyor personeli. Buradaki sanayiciler için de aynı şey geçerli. O yüzden bu otoban bağlantısının bir an önce yapılması lazım" diye konuştu.

"BU SORUN SADECE BÖLGENİN SORUNU DEĞİL"

Konuyla ilgili olarak hem Mersin karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'ne hem de Mersin'e geldiğinde Ulaştırma Bakanı'na dosya verdiklerini ve taleplerini ilettiklerini anlatan Yılmaz, geçen ay da Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ı ziyaret ederek dosya sunduklarını kaydetti. "OSB olarak görevimizi burada fazlasıyla yaptığımızı düşünüyoruz" diyen Yılmaz, bu sorunun sadece bölgenin sorunu olmadığının da altını çizerek, "Çünkü Tarsus çıkışından sonra Mersin'e kadar otobandan fazla çıkış yok. Sadece Karaduvar kavşağında var. Halbuki bu çıkışlar D 400 karayolunu da rahatlatacak. Çünkü bizim büyük firmalarımızla bağlantılı, şu anda günde 4 bin araç giriş-çıkış yapıyor organize sanayi bölgelerine. 3. OSB ve Lojistik İhtisas OSB'nin de hayata geçmesiyle araç sayısı günde 8 bin olacak. Mevcut yolun bu kadar aracı kaldırması mümkün değil. Şu anda kilitleniyor, o zaman mümkün değil. Bunu yapmak zorundayız. Şimdiden bunu sadece biz değil, bütün şehrin önde gelenlerinin dile getirmesi lazım. Şu anda biz Karayolları Genel Müdürlüğü'nden haber bekliyoruz. Biz bıkmadan, usanmadan bir daha da olsa bir daha da gideceğiz. Çünkü yol sorunu bizim için en önemli sorun" şeklinde konuştu.

"D 400'E PARALEL YOL DA AÇILMALI"

Yılmaz, otoban bağlantısı dışında Tarsus Hali'nden Mersin Hali'ne kadar uzanan bantta D 400 karayoluna paralel bir yol açılması önerileri olduğunu da anımsattı. Bu yolun zaten bu şehir için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Burada yaptığımız tüm toplantılarda sanayicilerin istediği de o. Bence şehrin de istediği o. Ayrıca bu paralel yol yapılırsa sadece OSB'yi değil, bu güzergahta bulunan diğer büyük firmaları da rahatlatacak. Çünkü onların D 400'ten başka kullanacak yolları da yok. Orada bir kaza, en ufak bir aksaklıkta saatlerce kuyruk bekliyorlar. D 400'e paralel yol açılırsa en azından kamyonlar orayı kullanır. Bu yol planda var ama hiçbir şekilde uygulama yok" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, d 400 ile MTOSB arasından geçen demiryolundaki tehlikeye de dikkat çekerek, şunları söyledi: "Buraya günde 4 bin araç ile çalışanlar dahil 20-25 bin insan giriş-çıkış yapıyor. Bunların içinde çalışanları taşıyan servisler de var. Burada daha birkaç ay önce hiç yaşamamayı istediğimiz bir olay yaşadık ve servis minibüsündeki 12 kişi, tren kazasında vefat etti. Eğer bu paralel yol açılmış olsaydı, o araç tren yolunun üstünden geçecekti ve bu kaza olmayacaktı. Bugün giriş-çıkış yapan bu 20 bin kişi oradaki o hemzemin geçitten geçmek zorunda ve tedirgin. Çok ciddi anlamda güvenlik tedbiri olarak bile düşünülebilir bu yol."

"FİRMALAR HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIR. YETER Kİ OTOBAN BAĞLANTISI YAPILSIN"

Otoban bağlantısı için bir türlü onay alınamamasının arkasında ne olduğunu bilemedikleri, ancak bölgedeki sanayicilerin bu bağlantının bir an önce yapılmasını istediklerini dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Otoban bağlantısı için büyük firmalarımız, 'Bize düşen bir şey varsa biz de yardımcı olalım, bizim çok ihtiyacımız var bu yola. Bizim fabrikamıza günde 300-400 TIR giriyor' diyorlar. Yani firmalarımız maddi destek sunmaya hazır, 'Yeter ki yapılsın, bizim üstümüze düşen ne varsa biz yapmaya hazırız' diyorlar. Bizim tek isteğimiz bir an önce bu otoban bağlantısının hayata geçmesidir." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mtosb Otoban Bağlantısı İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.

  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı
    14:49 AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, mal varlığını açıkladı. Demirkol, 8 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunduğunu ve başhekimlik yaptığını belirterek, mal varlığına ilişkin bilgileri paylaştı. Mal varlığının içinde bir otomobil, arsalar ve tarlalar bulunduğunu ifade eden Demirkol, nakit kısmını da seçim döneminde harcadığını söyledi.

  • Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi
    14:49 Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi

    Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu' ve 'Sera Kurulumu' projeleri kapsamında kurulan 40 sera, törenle üreticilere teslim edildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, törende yaptığı konuşmada kentte üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Sezer, sera alanlarının genişletilmesi ve seracılığın geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi
    14:48 Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi

    Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanları, şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Şubat ayında ihracatlar bir önceki yıla göre yüzde 17,7 artarak 314 milyon 61 bin dolar olarak gerçekleşti. Mobilya en çok ihracat yapılan sektör olurken, Irak en çok ihracat yapılan ülke oldu. Kayseri'nin ihracat başarısının sürdürülebilir olması için destek gerektiği vurgulandı.

  • Kırşehir İl Özel İdaresi, köylere 420 çöp konteyneri dağıtımına başladı
    14:47 Kırşehir İl Özel İdaresi, köylere 420 çöp konteyneri dağıtımına başladı

    Kırşehir İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan 2 milyon 500 bin lira değerindeki 420 çöp konteynerini köylere dağıtmaya başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Avşar, çevre düzeni ve temizlik hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, konteynerlerin temininde destek olan Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan'a teşekkür etti.


Advertisement