Muay Thai Euro Ligi'nde Erdoğan Avrupa Şampiyonu - Son Dakika
Güncel

Muay Thai Euro Ligi'nde Erdoğan Avrupa Şampiyonu

Muay Thai Euro Ligi\'nde Erdoğan Avrupa Şampiyonu

Burdur'un Bucak İlçesi'nde düzenlenen Muay Thai Euro Ligi Avrupa Şampiyonası'nda Türk sporcu Alperen Erdoğan, 66-68 kiloda Avrupa Şampiyonu oldu.

12.10.2014 12:28  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muay Thai Euro Ligi 66-68 kilo Avrupa Şampiyonası karşılaşmaları Bucak Belediyesi'nin desteğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Karşılaşmaları, Muay Thai Federasyon Başkanı Halil Durna, Bağımsız Mücadele Sporları Başkanı, Türkiye Muay Thai Federasyonu İcra Kurulu Başkan vekili ve Avrupa Muay Thai Federasyonu Asbaşkanı Hasan Yıldız, federasyona bağlı milli antrenörler de izledi.

Karşılaşmalardan önce konuşan Bucak Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Mutlu, "Bucak'ta çeşitli branşlarda başarılı olmuş sporcularımız var. Muay Thai Euro Ligi'nin Bucak'ta yapılması bizleri onurlandırdı" dedi.

Şampiyonaya katılan sporcuların tanıtımının ardından müsabakalara geçildi. İlk karşılaşmasında İtalyan rakibini yenen Alperen Erdoğan, yarı finalde Litvanyalı rakibi Ajdas Saules'i eledi. Finalde Çek Cumhuriyeti'nden Jan Moncol ile karşılaşan Erdoğan, rakibine oranla daha üstün mücadele göstererek 66-68 kiloda Avrupa şampiyonu oldu. Erdoğan'ın finaldeki rakibi Moncol ikinci, Almanya'dan Caka Hajzeri ise üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara kemer ve kupa verilirken, şampiyonada birinci ve ikinci olan sporculara 2'şer bin euro para ödülü verildi.

Ayrıca gelecek yıl Türkiye'de yapılacak karşılaşmalar için Muay Thai Euro Ligi Avrupa Şampiyonası ağalığı yarışı da yapıldı. Açık artırmayla yapılan yarışta 2015 yılı Muay Thai Euro Ligi ağası olan Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Erdoğan'a Avrupa şampiyonluğu kemerini taktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muay Thai Euro Ligi'nde Erdoğan Avrupa Şampiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement