Muay Thai Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Muay Thai Türkiye Şampiyonası

Muay Thai Türkiye Şampiyonası

Türkiye Muay Thai Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “Alt Genç, Üst Genç ve Büyükler Muay Thai Türkiye Şampiyonası” na Adana’da devam ediliyor.

31.03.2015 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan "Alt Genç, Üst Genç ve Büyükler Muay Thai Türkiye Şampiyonası" na Adana'da devam ediliyor.

Adana Serinevler Spor Salonu'nda gerçekleştirilen seremonide 61 ilden ikişer temsilci ve hakemlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Adana Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, törende yaptığı konuşmada, Vali Mustafa Büyük'ün çok arzu etmesine rağmen yoğun tempodan dolayı müsabakaya gelemediğini ve selamı getirdiğini belirterek, müsabakalara farklı illerden sporcu, hakem, antrenör ve yönetici olarak toplamda bin kişiyi misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Muay Thai Sporu'nun yeni olmasına rağmen kısa zamanda geliştiğinin ifade eden Çakır, "Adana'da spor potansiyeli hayli yüksek. Ayrıca deneyimli bir ekip de var. Bu kapsamda yerli ve yabancı spor kafileleri kamp ve yarışlar için kentimizi seçmeleri bizleri onurlandırıyor. Bin kişinin katıldığı Muay Thai Türkiye Şampiyonası'nın da kentimizde yapılması bunun kanıtlıyor. Bütün hedefimiz, konuk ekiplerin Adana'dan iyi izlenimle ayrılmasıdır. Tüm sporculara başarılar diliyorum. Hizmeti ve emeği geçenleri de kutluyorum" dedi.

"61 FEDERASYONR İÇİNDE İLK 5 ARASINDAYIZ"

Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, 8 yıllık federasyon olmalarına rağmen kısa zamanda büyük yol kat ederek Türkiye'de 61 federasyon içinde lisanslı sporcu sayısı ve başarı olarak ilk 5 arasında olduklarını belirterek, Adana'da aynı zamanda milli takımı belirleyeceklerini kaydetti.

Başarılı organizasyon nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile ekibine teşekkür eden Durna, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Başta sokak çocukları olmak üzere spor yapmak isteyen herkesi bünyemizde topluyoruz. Böylece hem gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıyor, hem de sağlıklı olmasını sağlıyoruz. Bir bölgede, ilde ve ülkede ne kadar çok spor yapılıyorsa orada istenmeyen olaylar yaşanmaz. Sporcuların önce yüreğini, bileğini ve gücünü, sonra da ahlakını geliştirmesini sağlıyoruz.Ayrıca, Muay Thai sporu yapanları kötü bir olayın içinde göremezsiniz. Diğer federasyonlara oranla az bütçeyle Avrupa, Dünya şampiyonaları ve diğer uluslararası müsabakalarda önemli başarılar elde ettik. Müzik eşliğinde yapılan birkaç spordan birisi olan Muay Thai ile ilgilenen sporcu, onlara emek veren antrenör ve yöneticilere teşekkür ederim."

İL SPOR MÜDÜRÜ HADİ: "ADANA SPOR KENTİ OLDU"

Adana'da 55 branşta spor yapıldığını, olimpik sporlarda milli takımlara yeni yetenekler kazandırıldığını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, "Adana Türkiye'de en az yağış ve rüzgar alan 12 ay spor yapmaya elverişli bir şehir. Bu nedenle tüm federasyonların tercih ettiği Adana spor kenti oldu. Her sezon yüzlerce sporcuyu milli takımlara gönderiyoruz. Ayrıca sporda örnek kent gösteriliyoruz" diye konuştu.

Uzak Doğu sporu yapanların disiplinli olduğunu vurgulayan Hadi, spor yapan insanların sağlıklı olduğunu ve adliye ile karakollarda dosyaların birikmesini engellediklerini, ayrıca sağlık harcamalarının azalmasına neden olduklarını belirterek, turnuvanın Adana'da yapılmasını sağlayan Federasyon Başkanı Halil Durna'ya teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra Federasyon Başkanı Durna, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Doğru, Avrupa ve Dünya Şampiyonu sporcular Hayri Doğan Hozanlı, Hüseyin Dündar, Nurhayat Hiçyakmazer Deniz ile sponsor kuruluşlara plaket verdi.

Etkinliği, Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Abdulkerim Arıkan, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürleri Cemal Demirağ, Mahmut Kır, Mehmet Büyüktatlı ve diğer yetkililer de izledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muay Thai Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement