Mudanya Büyükşehir ile Mehmet Akif Ersoy Camii'ne Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Mudanya Büyükşehir ile Mehmet Akif Ersoy Camii'ne Kavuşuyor

Mudanya Büyükşehir ile Mehmet Akif Ersoy Camii\'ne Kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya’nın Ömerbey Mahallesi’ne yapılacak olan Mehmet Akif Ersoy Camii’nin temeli atıldı.

09.02.2016 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya'nın Ömerbey Mahallesi'ne yapılacak olan Mehmet Akif Ersoy Camii'nin temeli atıldı.

Caminin temeline ilk harcı dualarla atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya'da ihtiyaç duyulan önemli bir hizmetin gerçekleştirildiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman Mudanya'nın yanında olduğunu anlatan Altepe, "Mudanya'nın uzun yıllardır beklentisi olan ve önemli bir boşluğu dolduracak Mehmet Akif Ersoy Camii, ilçeye kazandırılacak güzel bir hizmet. Cami inşa etmek herkese nasip olmaz. Bu eserleri kente kazandırmak bizlere nasip oldu" dedi.

Başkan Altepe, Bursa'nın önemli değerleri bünyesinde barındırdığını ifade ederek, "Ülkemize sahip çıkalım. Nimetlerimiz bol, bizde her türlü güzellik var. Bursa, değerleriyle olduğu gibi eserleriyle de örnek olacak. Altyapısından üstyapısına kadar her alanda Mudanya'nın da eksiklerini gidermek görevimizdir. Bursa arkanızda, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Mudanya'nın arkasındayız, desteklerimizi sürdüreceğiz. Mudanya'nın ihtiyacı olan bu güzel hizmeti de en hızlı şekilde bitirelim istiyoruz" diye konuştu.

Altepe, camiinin yapılması için büyük emek veren ancak önceki gün vefat eden Mehmet Akif Ersoy Camii Derneği Başkanı Nafiz Efeoğlu'nu da rahmetle andı.

Mudanya Müftüsü Mehmet Soylu ise camilerin önemine işaret ettiği konuşmasında, "Camiler nefes aldığımız ibadethanelerimiz, ülkelerin tapusudur. Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Mudanya'ya kazandırılacak olan Mehmet Akif Ersoy Camii, yaklaşık 4 dönüm arsa üzerinde olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından caminin taban alanına 750 metreküp beton dökülecek. İbadethanenin yanı sıra camide kütüphane ve derslik olarak düzenlenecek alanlar da olacak. Bir bölümünde çocuklara Kur'an kursu eğitimi verilebilecek. Caminin yanındaki alana da yatılı kız Kur'an-ı kerim kursu' yapılacak" şeklinde konuştu.

Soylu, 1200 kişiye hizmet verecek olan camiye destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi de merhum Hacı Nafiz Efeoğlu'nun camiye çok emeğinin geçtiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından caminin temeli de dualarla atıldı. Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın duasının ardından Başkan Altepe, protokol mensuplarıyla birlikte Mehmet Akif Ersoy Camii'nin temeline ilk harcı attı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mudanya Büyükşehir ile Mehmet Akif Ersoy Camii'ne Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement