Mudanya'da Kulaçlar 'Barış' İçin Atıldı - Son Dakika
Güncel

Mudanya'da Kulaçlar 'Barış' İçin Atıldı

Mudanya\'da Kulaçlar \'Barış\' İçin Atıldı

BURSA'nın Mudanya İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yüzme etkinliğinde kulaçlar 'barış' için atıldı.

12.09.2016 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'nın Mudanya İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yüzme etkinliğinde kulaçlar 'barış' için atıldı.

Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünde dün Mudanya Belediyesi'nce  'Barışa Kulaç' sloganıyla düzenlenen yüzme etkinliğine yüzlerce sporcu katıldı. 500 metre, 1 ve 5 kilometrelik etaplar halinde 20 kilometrelik parkurda gerçekleşen etkinlikte, Ayşin Oya Bekbay ve Faruk İlgüy ile Mudanya Belediyesi Dinçspor Kulübü sporcusu İdil Özkol, Eşkel sahilinden  Ketendere Limanı'na kadar olan 20 kilometrelik mesafeyi yüzerek kayalıklara Türk bayrağı dikti.

Yüzme etkinliğinin ardından bugün Mütareke Meydanı'nda düzenlenen madalya töreninde konuşan Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz, yüzücülere "İyi ki buradasınız. İyi ki bugün barış için yüzdünüz. Hepiniz barış kokuyorsunuz, barış" sözleriyle seslendi.

Mudanya'yı kurtararak kendilerine hediye eden başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Şükrü Çavuş ile tüm şehit ve gazilere minnet duyduklarını ifade eden Türkyılmaz, "Cumhuriyetimizin ve ülkemizin değerlerini kimse yok edemeyecek. Demokrasi ülkemizin genelinde egemen olacaktır" dedi. Birlik ve beraberliği bozmayacaklarını söyleyen Türkyılmaz, "Atatürk ilke ve devrimleri ışığında Cumhuriyetimize ve değerlerimize sıkı sıkı sarılırsak bizi yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi. Etkinliğe katılan yüzücülerin çok büyük bir iş başardığını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, "Seneye bu etkinliği daha da geniş kapsamlı düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz. Bugün sizler barış, tarih ve doğa için yüzdünüz. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

'TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Yüzme etkinliğinin başladığı Kapanca ve Ketendere Limanının antik bir liman olduğunun altını çizen Türkyılmaz, "Orasını birileri Ro-Ro limanı yaparak, İstanbul'un çöplüğü yapmak istiyorlar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. O limanı ve doğamızı kurtaracağız. Tarihimize de sahip çıkacak, doğamızın katledilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Mudanya'da bulunan Myrleia Antik Kenti'ne de vurgu yapan Türkyılmaz, "Mudanya'mızın ilk kurulduğu yer bulundu. Orasını da geleceğe insanlığa kazandıracağız. Rantçılar ve çıkarcılar uzak dursun. Size Mudanya'da artık yer yok" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK VE ŞEHİTLERE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Mütareke Meydanı'nda düzenlenen madalya ve sertifika töreni sonrasında etkinliğe katılan yüzücüler ve Mudanyalılar Mütareke Meydanı'ndan İskele Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde karanfiller ve bayraklarla alkışlar eşliğinde İskele Meydanı'nda bir araya gelen yüzücüler şehitleri anarak Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı. Mudanya Tarihi Bandosu'nun da eşlik ettiği etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Düzenlenen törene CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal'ın yanı sıra çok sayıda Mudanyalı katıldı.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mudanya'da Kulaçlar 'Barış' İçin Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement