Mudanya'da Öğretmene Biber Gazlı Veli Saldırısına Tepki - Son Dakika
Güncel

Mudanya'da Öğretmene Biber Gazlı Veli Saldırısına Tepki

Mudanya\'da Öğretmene Biber Gazlı Veli Saldırısına Tepki

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, ilkokul 3'üncü sınıf öğretmeni İbrahim Kızılkaya, teneffüste yaramazlık yaptığı için kızdığı öğrencisinin babası tarafından dövülüp, annesinin de biber gazlı saldırısına uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

12.03.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, ilkokul 3'üncü sınıf öğretmeni İbrahim Kızılkaya, teneffüste yaramazlık yaptığı için kızdığı öğrencisinin babası tarafından dövülüp, annesinin de biber gazlı saldırısına uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Öğretmene yapılan saldırı eğitim sendikaları üyeleri tarafından okul önünde protesto edildi.

Olay, dün Güzelyalı Siteler Mahallesi'ndeki Mütareke İlkokulu'nda meydana geldi. Üçüncü sınıf öğretmeni İbrahim Kızılkaya, teneffüste yaramazlık yaptığı için erkek öğrencisi A.A.'yı uyardı. Bu sırada okulda bulunan A.A.'nın annesi, öğretmenle tartıştıktan sonra telefonla eşi S.A.'yı okula çağırdı. Okula gelen S.A. ve eşi A.A. öğretmen Kızılkaya'yı iddiaya göre yangın merdivenlerinin bulunduğu bölümü götürerek dövmeye başladı. Bu sırada A.A. da çantasında bulunan biber gazını çıkararak sıktı. Saldırıdan sonra şikayetçi olan öğretmen Kızılkaya bir gün iş göremez raporu aldı. Öğrenci velisi çift ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kızılkaya'ya yapılan saldırı Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi tarafından okul önünde düzenlenen eylemle bugün protesto edildi. Protestoya Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Mudanya Şubeleri de destek verdi. "Öğretmene şiddete hayır", "Bakan uyuma öğretmenine sahip çık", "Öğretmene kalkan eller kırılsın" sloganları ve dövizler ile saldırının kınandığı eylemde konuşan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkan Vekili Mustafa Sarıgül, Eğitim-Bir-Sen camiası olarak saldırıyı gerçekleştiren failin hak ettiği cezayı alana kadar da konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Öğretmenlerin dünyada en kutsal görevlerden birini gerçekleştirdiği ifade eden Mustafa Sarıgül, "Öğretmenlerimizin çocuklarımızı eğitmekten, sevgi, merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır" diye konuştu Gerekli tedbirin alınmaması halinde, bu menfur saldırılar ilk olmadığı gibi sonda olmayacağını hatırlatarak, gereğinin yapılması noktasında tüm yetkilileri göreve çağıran Mustafa Sarıgül, "Özellikle Bursa'mızda öğretmene yapılan darp olaylarının çoğalması, bu şiddet sarmalını besleyen hangi zihniyet olursa olsun karşısında durmak hepimizin görevi olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

Eylemde yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınayan Türk Eğitim-Sen Mudanya Şubesi Başkanı Arif Gültekin ve Eğitim-Sen Mudanya Şubesi Başkanı Gökmen Yaşar Demirci, öğretmene yapılan şiddetin son bulması noktasında tüm sendikaların ortak hareket edeceklerini dile getirdi. - Mudanyabursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mudanya'da Öğretmene Biber Gazlı Veli Saldırısına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • veli: Aysel kardeşim, bende aynı sınıfın velisiyim. Olayı insanlar farklı ve çirkin şeylere yorumluyorlar. Eğer öyle birşey olduğu taktirde hepimiz yanınızdayız. Ama olay sadece kızmadan ibaretse öğretmenimize yapılan bu şiddet olayı çok çirkin. Olayın aslını bilmediğim için daha fazla yorum yapmak istemiyorum. 4 0 Yanıtla

Advertisement