Mudanya'da Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Mudanya'da Turizm Haftası

Mudanya Belediyesince düzenlenen Turizm Haftası, Mütareke Meydanı'nda başladı.

18.04.2015 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudanya Belediyesince düzenlenen Turizm Haftası, Mütareke Meydanı'nda başladı.

Etkinliklerin başlaması dolayısıyla Mütareke Evi Müzesi önünde zeytinyağlı yemek yarışması, halk dansı gösterileri, resim sergisi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın da jüri üyeliğini yaptığı zeytinyağlı yemek yarışmasının birincisi "balıkotu yemeği" ile Neşe Kocatepe, ikincisi "enginar dolması" ile Ayşe Kaya, üçüncüsü ise "paşa künkü" ile Zekiye Özkan oldu. Dereceye giren yarışmacılara hediyeler verildi.

Resim yarışmasında dereceye girenler de ödüllendirildi. Daha sonra Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğunca gösteri sunuldu.

Türkyılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, Mudanya'yı sanayi kenti değil, eğitim ve turizm kenti yaparak adını dünyaya duyuracaklarını söyledi.

Mudanya'da bir ilkin daha yaşandığını belirten Türkyılmaz, şunları kaydetti:

"Mudanya bugün bir ilki daha yaşıyor çünkü Turizm Haftası kutlamaları bir hafta devam edecek. Mudanyamız geçmişiyle çok renkli, MÖ 7'nci yüzyıla dayanan bir geçmişi var. Bugün karşımızda duran Mütareke Müze Evi'nde 11 Ekim 1922'de, 8 yıl süren Birinci Dünya Savaşı sonrasında kazandığımız zaferlerin imzası atılmıştır. Mudanya Mütarekesi imzalanmasaydı Lozan olmayacaktı, Lozan olmasaydı Türkiye olmayacaktı."

Etkinliğe, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Atagün, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mukaddes Kılıçlar, Mudanya Turizm ve Kültür Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ersen Yelkenkaya, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mudanya'da Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement