Mudanya'dan Büyükada'ya Eski Şehir Hatları Vapuruyla Turlar Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Mudanya'dan Büyükada'ya Eski Şehir Hatları Vapuruyla Turlar Başladı

Mudanya\'dan Büyükada\'ya Eski Şehir Hatları Vapuruyla Turlar Başladı

BURULAŞ tarafından satın alınan gemiyle Mudanya Büyükada arasında ilk sefer yapıldı Gemi her gün sabah 08.30'da Mudanya'dan yola çıkacak ve akşam adadan 18.30'da dönecek.

01.06.2014 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesince satın alınan "Hamdi Karahasan" adlı eski İstanbul şehir hatları vapuruyla Mudanya ilçesinden Büyükada'ya turistik seferlere başlandı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ (BURULAŞ), Hamdi Karahasan vapurunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'den satın aldı.

Geminin, Bursa-Büyükada arasında günlük karşılıklı birer sefer yapmasına karar verildi.

Mudanya sahilinde bekletilen gemi, İlhan İlhanlı kaptanlığında 230 yolcuyla Büyükada'ya ilk seferini Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) İskelesi'nden yaptı.

Vapur, her gün saat 08.30'da Mudanya'dan hareket ederek Büyükada'ya gidecek ve dönüş için adadan 18.30'da yola çıkılacak.

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamdi Karahasan adlı geminin 1980 yılında Haliç Tersanesi'nde inşa edildiğini söyledi.

Uzunluğu 56, genişliği 10,5 metre olan geminin bin 500 yolcu kapasitesine sahip olduğunu anlatan Fidansoy, bu araçtan uzun yıllar İstanbul'da şehir hatlarında yararlanıldığını dile getirdi.

Fidansoy, seferlere başlanmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gemlik Körfezi'ni yeterince kullanamıyorduk. Daha önce yolcularımızın Adalar'a gitmesi zordu. Çünkü Yalova'dan Adalar'a seferler sınırlı. Bursa'dan Yalova'ya, oradan da Adalar'a gitmek epeyce zaman alıyordu. Gemimizin ilk seferini Büyükada'ya yaptık. Bundan sonra da Körfez içi ile Armutlu-Mudanya seferlerimize devam edeceğiz. Gemlik Körfezi'ndeki deniz yolculuk oranını artırmayı hedefliyoruz." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mudanya'dan Büyükada'ya Eski Şehir Hatları Vapuruyla Turlar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mert: Gemlik Körfezi zaten bomboş duruyor her imkan mudanya ya sağlanıyor : 0 0 Yanıtla

Advertisement