Mudanya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Mudanya'dan Kısa Kısa

Peygamberimiz, Din ve Samimiyet Konferansı.

17.04.2014 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akif Köten, "Her türlü ibadet ve iyilik, 'insanlar görsün, bilsin' yerine Allah'ın rızası gözetilerek yapıldığında dindeki samimiyeti sağlamış oluruz" dedi.

Köten, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" konulu konferansta yaptığı konuşmada, kalbin güzelliğinin dışa vurmasıyla gerçek samimiyetin kazanılabileceğini söyledi.

Hazreti Muhammed'in yaşamından örnekler veren Köten, şöyle konuştu:

"Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizi anlatan siyeri öğrenmek ve öğrenmeyi teşvik etmeliyiz. Davranışlarında doğrulukta samimi olup yalandan ve riyadan kaçınanlar, dünya ve ahirette mahzun olmayacaktır. Müslümanların birbirlerine samimiyetle davranmaması sonucu İslam dünyası perişan durumda, kan, gözyaşı ve acının sonu gelmemekte. Ne zaman Müslümanlar birbirlerine gerçek manada samimiyetle davranırsa o zaman bu durumdan kurtulacaktır. Her türlü ibadet ve iyilik, 'insanlar görsün, bilsin' yerine Allah'ın rızası gözetilerek yapıldığında dindeki samimiyeti sağlamış oluruz."

Kur'an-ı Kerim'den ayetler ile naat okunup Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlattığı sinevizyon gösterisi sunulan etkinliğe, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kesimoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Sagun ile ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mudanya Belediyesinde bazı memurlara geçici uzaklaştırma kararı

Mudanya Belediyesinde geçen yıl eylül ayında rüşvet, zimmet, Vergi Usul Kanununa muhalefet ve evrakta sahtecilik gibi iddialarla düzenlenen mali operasyona adı karışan 5 memur, iki aylığına geçici olarak görevlerinden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilgili kanun maddesi gereğince haklarında cezai kovuşturma bulunan 5 memur hakkında iki aylık geçici uzaklaştırma kararı aldı.

Tebliğin ardından belediyedeki görevlerini bırakan memurlar, kendilerine verilen zimmetli eşyaları teslim etti.

Kovuşturmanın seyrine göre iki ay sonra konunun yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.

CHP'li kadınlardan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na ziyaret

CHP Mudanya Kadın Kollarının bazı üyeleri, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'de ziyaret etti.

Partinin Mudanya Kadın Kolları Başkanı Sevtap Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da Anıtkabir'deki ziyaretlerinin ardından TBMM'de CHP'nin grup toplantısını izlediklerini ve daha sonra Kılıçdaroğlu ile Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli ve Aykan Erdemir'i ziyaret ettiklerini bildirdi.

Ziyaretlere, CHP İl Başkanı Metin Çelik ve Mudanya İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur'un da katıldığı bilgisini veren Esen, şunları kaydetti:

"Mudanya'da yerel seçimler çok çekişmeli geçmekle birlikte büyük bir başarıyla sonuçlanmıştır. 25 yıl aradan sonra Mudanya Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisinin olmuştur. İlçe Kadın Kolları olarak yerel seçimlerde katkımız büyüktü. Çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan yürekli kadınlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Yerel seçimler boyunca yüreğimizi ortaya koyarak çalıştık, inandık ve kazandık. Mudanyamıza hayırlı, uğurlu olsun. Bundan böyle de çok çalışacağız. Birleşmenin, barışın sonucuna inandık. Örgüt bu birleşmeyi ve barışı son derece güzel inşa etti. Yıllardır Mudanya bunları yapamadığı için kaybediyordu. Bu barış, birleşme bundan sonra da korunur ve bozulmazsa CHP, Mudanya Belediyesini kimseye vermez. Tüm emeğini ortaya koyan yol dostlarımıza sonsuz sevgi ve saygılar sunuyoruz." - Bursa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement