Mudanyalı Mübadiller Girit Yolcusu - Son Dakika
Yerel

Mudanyalı Mübadiller Girit Yolcusu

Mudanyalı Mübadiller Girit Yolcusu

Mudanyalı mübadiller, Türk-Yunan nüfus mübadelesi döneminde göç yollarında çekilen zorlukları anlatan ve dedelerinin portrelerinin yer aldığı 60 fotoğrafı Girit’in Kandiye ile Ayos Nicolas şehirlerinde sergileyecek.

17.08.2014 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudanyalı mübadiller, Türk-Yunan nüfus mübadelesi döneminde göç yollarında çekilen zorlukları anlatan ve dedelerinin portrelerinin yer aldığı 60 fotoğrafı Girit'in Kandiye ile Ayos Nicolas şehirlerinde sergileyecek.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Başbakanlık Tanıtma Fonu Temsilciliği'nin desteğiyle "Ben bir mübadil torunuyum" projesini sürdüren Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği, projenin ikinci etabını 21-27 Ağustos tarihlerinde Yunanistan'ın Girit Adası'nda gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Dernek Başkanı Hüseyin Türker ile mübadil üyelerinin de hazır bulunduğu tanıtım toplantısında açıklama yapan dernek saymanı Volkan Biçer, mübadele döneminde dedelerinin Girit Kandiye limanında bekleyen "Kırzade" gemisiyle Türkiye'ye gelerek Mudanya'ya yerleştiğini anlattı.

Girit'te açılacak 60 fotoğraftan oluşacak serginin kültürel değerlerin anlatılmasının yanı sıra hem tanıtım, hem de turizm imkanlarının artırılmasında önemli rol olacağını ifade eden Biçer, "Projemiz aynı zamanda Türk-Yunan dostluğun pekiştirilmesini de sağlayacaktır. Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun mali desteğiyle yürütülen projemizde emeği geçen başta tüm dernek üyeleri olmak üzere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a, Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Selim Yedikardeş'e ve Mudanya Turizm Otelciler Birliği Başkanı Akın Esgin'e teşekkürü borç biliriz" dedi.

Mudanyalı mübadillerin ahşaplar üzerine işlediği Girit evlerinin olduğu resim, yazı ve eşyalardan oluşan sergi, geçen ay Türk-Yunan nüfus mübadelesi döneminde Mudanya'dan giden Rumların Yunanistan'ın Halkidiki bölgesinde kurduğu Nea Moudania'da bir hafta boyunca açık kalmıştı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mudanyalı Mübadiller Girit Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement