Müdür Puanlarında Oynama İddiası - Son Dakika
Güncel

Müdür Puanlarında Oynama İddiası

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), "müdür puanlandırmalarında oynama ve mahkemeye ibraz edilen formlarda tahrifat yapıldığı" yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

19.04.2015 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), "müdür puanlandırmalarında oynama ve mahkemeye ibraz edilen formlarda tahrifat yapıldığı" yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede "MEB'in Yalan Dediği Sahtekarlığı Müfettiş Raporları Doğruladı" başlığı ile yayımlanan haberle ilgili açıklama yapılmasına lüzum görüldüğü belirtildi.

Haberde yer alan, "elektronik sistem üzerinden gerçekleştirilen müdür puanlandırmalarında oynamalar yapıldığı, mahkemeye ibraz edilen formlarda tahrifata gidildiği ve bu tahrifatın maarif raporları ile doğrulandığı iddiasının asılsız, haberin de yalan ve çarpıtmadan ibaret olduğu" savunulan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Habere konu edilen maarif müfettişlerince hazırlanan ön inceleme raporunda, 'Sonuç olarak şikayetçi de dahil olmak üzere 65 kişinin formunda yanlışlık bulunduğu, bu yanlışlığın Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının 15/10/2014 tarih ve 4594432 sayılı yazısından anlaşılacağı üzere sistemden kaynaklı hatadan oluştuğu, yapılan bu yanlışlıktan ötürü birilerine hak kaybı ya da hak doğurucu bir durumun oluşmadığı gibi idarenin mahkemeye doğru formu gönderdiği ve mahkemenin de doğru form üzerinden karar verdiği anlaşıldığından, ilgililer hakkında soruşturma izni verilmemesi gerektiği kanaatine varılmıştır' ifadesi yer aldığı halde, mezkur gazete, Milli Eğitim Bakanlığına ve maarif camiasına yönelik olarak sürdürdüğü güdümlü dezenformasyon kampanyasının yeni bir örneği olarak, müfettiş raporunun bu sonuç bölümünü gizlemiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müdür Puanlarında Oynama İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement