Müdür Sabahattin Dülger: Öğretmenler, Ülkemizin Bağımsızlığının ve Bütünlüğünün Gizli Kahramanları... - Son Dakika
Yerel

Müdür Sabahattin Dülger: Öğretmenler, Ülkemizin Bağımsızlığının ve Bütünlüğünün Gizli Kahramanları...

Müdür Sabahattin Dülger: Öğretmenler, Ülkemizin Bağımsızlığının ve Bütünlüğünün Gizli Kahramanları...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen unvanını aldığı, gelecek nesilleri emanet ettiği öğretmenlerin günü olan ‘24 Kasım’ Kütahya’da coşkuyla kutlandı.

24.11.2016 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen unvanını aldığı, gelecek nesilleri emanet ettiği öğretmenlerin günü olan '24 Kasım' Kütahya'da coşkuyla kutlandı.

Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

'24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlama törenine, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını emekli öğretmenler adına Mustafa Pişkiner yaptı. Pişkiner, "Herkesin eserine değer biçilir ama öğretmenlerin eserlerine asla değer biçilemez. Öğrencilerimin umutları umudum, sevinçleri sevincim oldu. Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe yıllarımı verdim" dedi.

Adaylığı kaldırılan öğretmenler adına konuşmayı ise Şeyma Ergür yaptı. Ergür, "Artık ellerinden tutulmayı bekleyen öğrencilerimiz, sabırsızlıkla paylaşılmayı bekleyen cümlelerimiz, minicik kalplerin hayatlarına dokunmak var. Biz genç öğretmenler olarak şunu biliyoruz ki vatan evlatları bizlere emanettir. Onları vatansever, adaletli, sorumlu ve vicdanlı vatandaşlar olarak yetiştirmek yegane görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, "Topraklarımıza bakan, kimliğimizi kazandıran ecdadımızın bize bıraktığı bu milli birlik şuuruna asırlardır gerçek anlamını kazandıran kuşkusuz öğretmenlerimizdir. Onlar, ülkemizin bağımsızlığının ve bütünlüğünün gizli kahramanları ve teminatlarıdır" dedi.

Türkiye'nin geleceğini öğretmenlerin yetiştireceğini vurgulayan Vali Nayir, "Coğrafyanın neresinde olursa olsun, görev yapan bütün öğretmenlerimizin kendilerine teslim edilen evlatları birer bahçıvan edasıyla geleceğe hazırlanacak birer çiçek olarak görmelerini bekliyoruz. Belki Karadeniz'in yüksek bir dağında günlerce yağan yağmurda, güneşe hasret bir yerde kalmış olabilirler. Arkasından gelen karlarla yolları kapanmış olabilir ama yine kardan sonra gelecek kardelenleri düşünmeli, onlara talip olmalı, onları özleyerek, öğrencilerine bu duyguyu aşılamalılar. Belki Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde görev yapıyor ve o güne kadar görmedikleri sıcakları yaşıyor olabilirler. Bu sıcaklar onlara Hz. İbrahim'in atıldığı ateşi düşündürmeli. Ateşin daha sonra bir göle, etrafının da güllere çevrildiğini düşünüp o güllere talip olmalılar. Belki Kütahya'nın Domaniç ilçesinde görev yapıyor olabilirler. Hayme Ana'nın, Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin ayak bastığı topraklarla olabilir. Geçmişle dolu yüreklerini geleceğe çevirip yaseminleri, sümbülleri isteyip yine çiçekleriyle ilgilenmeliler. Belki İstanbul'un çok lüks semtinde olup öğrencileri kadar lüks kıyafetlere sahip olmayabilirler. Ancak önemli olanın kıyafet değil, şahsiyet olduğunu düşünecek ve yine ortancaları, sümbülleri yetiştirmeye çalışacaklar. Oldukları ortamdan etkilenmeyip geleceğin çiçeklerini kültürümüzün, tarihimizin renkleriyle ve kokularıyla yetiştirmeye çalışacaklar. Buna inanarak, güvenerek, ülkemizin geleceğini biz öğretmenlere emanet ediyoruz. Şehit öğretmenlerimizi, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle, emekli olan öğretmenlerimizi minnetle anıyor, görevde olan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaket verildi.

Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu öğrencilerinin ront, Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin panDomim gösterisinin ardından ödül törenine geçildi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere plaket ve hediyelerini Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Baro Başkanı Ahmet Atam ile İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger verdi.

Öğretmenler Günü programı adaylığını dolduran öğretmenlerin yemin töreni ve öğretmen korosunun müzik dinletisi ile sona erdi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müdür Sabahattin Dülger: Öğretmenler, Ülkemizin Bağımsızlığının ve Bütünlüğünün Gizli Kahramanları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement