Müdür Yardımcısına Saldıran Veli Son Anda Engellendi - Son Dakika
Güncel

Müdür Yardımcısına Saldıran Veli Son Anda Engellendi

Müdür Yardımcısına Saldıran Veli Son Anda Engellendi

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, iddiaya göre bir öğrencinin velisi, konuşmak için gittiği okulun müdür yardımcısı Zeynep Özlem Özer’in odasındaki masaya çıkıp tehdit ve hakaret ederken, saldırı girişimi odaya giren diğer öğretmenler tarafından son anda engellendi.

10.12.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, iddiaya göre bir öğrencinin velisi, konuşmak için gittiği okulun müdür yardımcısı Zeynep Özlem Özer'in odasındaki masaya çıkıp tehdit ve hakaret ederken, saldırı girişimi odaya giren diğer öğretmenler tarafından son anda engellendi. Öğretmenler okul önünde toplanarak, gün geçtikçe artan veli saldırılarını kınayıp yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

Bayraklı Petkim Latife Hanım İlkokulu'na saat 09.30'da gelen öğrenci velisi M.G.; çocuğunun öğretmeni ile konuşmak için sınıfa girdi. Öğretmen, ders bitince teneffüste konuşacaklarını belirtip veliyi sınıftan çıkardı. Veli M.G., iddiaya göre öğretmenin iyi olmadığını konuşmak için yanında bulunan eşi ile birlikte okulun müdür yardımcısı Zeynep Özlem Özer'in (48) odasına çıktı. Burada Özer ile konuşmaya başlayan M.G., iddiaya göre bir anda sinirlenerek müdür yardımcısının masasına çıkıp hakaret ve tehdit etmeye başladı. Odadan gelen bağırış sesleri üzerine diğer öğretmenler müdür yardımcısının odasına girdi. Burada masanın üzerinde Özer'e bağıran ve saldırmak üzere olan veli M.G.'yi tutup dışarı çıkardılar. Korku içinde kalan müdür yardımcısı, uzun süre kendine gelemezken, öğretmenlerin durumu bildirmesi ile gelen polis ekiplerince ifadesi alındı. Müdür yardımcısı Özer, veli M.G.'den şikayetçi oldu.

ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLER VE VELİLER YAŞANAN OLAYI KINADI

Öte yandan, olayı duyan çevre okullardaki öğretmenler, okulun öğrencileri ile veliler, okul önünde toplanıp müdür yardımcısı Zeynep Özlem Özer'e destek çıkarken, yaşanan olayı kınadı. Toplanan grup adına konuşan Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, bugünün 10 Aralık İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatarak, "Bugün daha önce defalarca olduğu gibi Petkim Latife İlkokulumuzda müdür yardımcısı Zeynep Özer, bir erkek velinin saldırısına uğramıştır. Arkadaşımıza yönelik bu çirkin saldırıyı ve bu tür saldırıları görmezden gelerek saldırıları özendiren yetkilileri kınıyor ve protesto ediyoruz. Öğretmenler Türkiye'nin en ücra köşelerinde, her türlü olumsuz koşullarla mücadele ederek, görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Öğretmenlerin yıllar boyunca büyük fedakarlıklara katlanarak çalışırken yaşadığı zorluklar ortadayken, çalışma ve yaşam koşulları ve mesleki saygınlıklarının giderek kötüleşmesi dikkat çekicidir. Öğretmenlerimize yönelik saldırı ve tehditlere karşı asla taviz vermeyeceğiz, saldırılara karşı bütün eğitim emekçileriyle birlikte mücadeleyi büyüterek meslek onurumuza sahip çıkacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müdür Yardımcısına Saldıran Veli Son Anda Engellendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement