Bolu Valisi: Kimse Kendini Devletin Yerine Koyamaz - Son Dakika
Yerel

Bolu Valisi: Kimse Kendini Devletin Yerine Koyamaz

Bolu Valisi Aydın Baruş, "hiç kimsenin devletin yerine kendisini koyarak ceza verme yetkisine sahip olmadığını, aksi bir eylemin suç teşkil ettiğini" söyledi.

14.09.2015 15:58  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Valisi Aydın Baruş, Mudurnu ilçesindeki gerginliğe ilişkin, hiç kimsenin devletin yerine kendisini koyarak ceza verme yetkisine sahip olmadığını, aksi bir eylemin suç teşkil ettiğini bildirdi.

Baruş, Mudurnu'nun Taşkesti beldesinde yaşanan gerginlikle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarının artması neticesinde şehit haberlerinin gelmesinin Türk milletini derin bir elem ve üzüntüye sevk ettiğini belirtti.

Bölücü terör örgütünün asıl amacının acıları provoke ederek, bu topraklar üzerinde bin yıldır kardeşçe yaşayan milletin birlik ve beraberliğini bozmak olduğunu vurgulayan Baruş, "Şehitlerimizin bize en kutsal emanet olarak bıraktığı bu vatanı bölmeye, milletimizi birbirine düşürmeye, bugüne kadar olduğu gibi hiçbir şer güç muvaffak olamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Baruş, terör saldırılarını lanetlemenin, Türk milletinin birlik ve beraberliğini tüm dünyaya haykırmanın, her vatandaşın en temel hakkı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ancak, bu tepkiyi dile getirirken yıllardır bizlerle birlikte yaşayan vatandaşlarımızın iş yerleri ve binalarına zarar vermek, suç işlediği iddiasıyla insanları linç etmeye çalışmak bölücü terör örgütünün bizi içine çekmeye çalıştığı hile ve oyunun bir parçası olmaktır. Devlete ve millete karşı suç işlenmişse bunun cezasını devletin yetkili organları verir. Hiç kimse devletin yerine kendisini koyarak ceza verme yetkisine sahip değildir. Aksi bir eylem suç işlemektir."

Bolu'da inşaat işçileri ve vatandaşlar arasına yaşanan gerginliğin, herkesi derinden üzdüğüne işaret eden Baruş, olaylar karşısında sağduyu çağrısı yapan tüm sivil toplum örgütlerine, siyasi parti temsilcilerine ve soğukkanlı davranan vatandaşlara teşekkür etti.

Baruş, terör örgütünün oyunları karşısında uyanık olmak gerektiğini belirterek, "Toplumsal huzurumuzu bozmak isteyen şer güçlere karşı kardeşliğimizi her zeminde en güçlü şekilde ifade etmek ve metanetimizi korumak, askerimize ve polisimize saldırarak bizleri provoke etmeye çalışan bölücü terör örgütüne ve onun destekçilerine verilecek en güzel cevaptır" ifadesini kullandı.

"Kimse, kendini devletin kolluk kuvvetlerinin yerine koymamalı"

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, temmuz ayından bu yana tüm Türk milletinin içini acıtan ve yakan terör eylemleriyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Parti olarak teröre karşı yapılacak her türlü eylemin arkasında duracaklarına dikkati çeken Ercoşkun, şöyle devam etti:

"Teröre karşı dimdik durduğumuzu, tüm ülke olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak dosta düşmana haykırmaya her zaman varız ama diğer taraftan terörün amacına hizmet etmeye de karşıyız. Burada amaçtan kastım. Öyle veya böyle bir şekilde ortaya çıkacak karışıklıktan, karmaşadan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının etkilenmemesini sağlamamız lazım.

Kimsenin kendini devletin kolluk kuvvetlerinin yerine koymaması lazım. Kargaşaya yönelik atılacak her adım, terörün ve teröristin amacına hizmet eder. Bunun bilincinde olmamız lazım."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bolu Valisi: Kimse Kendini Devletin Yerine Koyamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement