Mudurnu Kültürel Miras Alanı Yönetim Planı" - Son Dakika
Yerel

Mudurnu Kültürel Miras Alanı Yönetim Planı"

Planla ilçenin yerel kültürel miras kaynaklarının korunması için sürdürülebilir gelişme stratejisi oluşturulması amaçlanıyor.

12.02.2014 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Mudurnu Kültürel Miras Alanı Yönetim Planı" ile ilçenin yerel kültürel miras kaynaklarının korunması için sürdürülebilir gelişme stratejisi oluşturulması amaçlanıyor.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, kaymakamlık, belediye, Mudurnu Kent Konseyi ile Mudurnu Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneğinin katılımıyla hazırlanan planın 23 Şubat'te tanıtılacağı belirtildi.

İlçenin Osmanlı dönemi anıtsal eserleri, yüzyıllardır süregelen Ahilik geleneği ve diğer manevi kültür mirası ögeleri ile halen bozulmamış, eşsiz bir tarihi ve kültürel doku sunduğu kaydedilen açıklamada, "Özgün değerlerini 21. yüzyıla taşıyabilmiş ender yerleşimlerden Mudurnu'nun tarihi dokusunun günümüzde korunması ve özgün kimliğiyle gelecek kuşaklara aktarılması için gerekli önlemleri almak, önemini koruyan bir meseledir. Bu meseleye çözüm getirmek yolunda, ülkemizde yeni bir yaklaşım olan alan yönetim planlamasını Mudurnu'da da gerçekleştirmek üzere çalışmaya başlanmış bulunulmaktadır" ifadesine yer verildi.

Mudurnu'da kültür mirasının korunmasının, bu konuda uygulanabilir yönetim planıyla mümkün olacağına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Planın amacı, Mudurnu'nun yerel kültürel miras kaynaklarının korunmasını sağlayan, yerel halkın ihtiyaçlarını gözeten, koruma ve kalkınma arasında denge kuran, sürdürülebilir bir gelişme stratejisi yaratmak ve uygulamak olarak özetlenebilir. Mudurnu'nun kültürel kimliğini ve güzelliklerini korurken, ekonomik refahının da yükselmesini sağlayacak dengeli, sürdürülebilir gelişme stratejisinin, Mudurnu halkının da desteğiyle başarılı olabileceğine inanıyoruz. Mudurnu'nun kültürel mirasının yeterince korunması ve turizm potansiyelinin tam anlamıyla ortaya çıkarılması için halen yapılması gereken çok şey var." - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mudurnu Kültürel Miras Alanı Yönetim Planı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement