Müebbetle Yargılanan Cinayet Zanlısına Tahrik İndirimi - Son Dakika
Güncel

Müebbetle Yargılanan Cinayet Zanlısına Tahrik İndirimi

Müebbetle Yargılanan Cinayet Zanlısına Tahrik İndirimi

Kastamonu’da, arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasıyla tutuklu yargılanan zanlıya tahrik indirimi uygulanarak, cezası 10 yıla kadar düşürüldü.

25.03.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da, arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasıyla tutuklu yargılanan zanlıya tahrik indirimi uygulanarak, cezası 10 yıla kadar düşürüldü.

Olay, Kastamonu'nun Aktekke Mahallesi Sarıkaya mevkiindeki trafo bölgesinde geçtiğimiz yılın Ocak ayında meydana geldi. İddialara göre, Tolga Yıldız (18), arkadaşları Muhammed Ç. (18), Barış Ş. (21), İsmail Ş. (18) ve Turgut H. (18) ile birlikte trafo bölgesine gitti. Bir süre sonra burada arkadaşlar arasında tartışma çıktı. Ertesi gün Yıldız, bıçak ve taşla öldürülmüş bir şekilde bulundu.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı başlatılan soruşturma sonrasında Tolga Yıldız'ın cinayet zanlıları, kısa sürede tespit edilerek yakalandı. Çıkarıldıkları mahkemede Muhammed Ç., Tolga Yıldız'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanırken, Barış Ş., İsmail Ş. ve Turgut H. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan cinayet davasının karar duruşmasında müebbet hapis cezasıyla yargılanan Muhammed Ç., mahkeme heyeti tarafından tahrik indirimi uygulanarak cezası 15 yıla kadar düşürüldü. Muhammed Ç., ayrıca cinayeti işlediği dönemde 18 yaşından küçük olmasından dolayı cezası 10 yıla kadar indirildi.

Diğer cinayet zanlıları Barış Ş., İsmail Ş. ve Turgut H. ise, cinayetle ilişkileri olmadığından dolayı beraat ettiler. Fakat mahkeme heyeti, İsmail Ş.'yi suç delillerini yok etmesinden dolayı 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Öte yandan, trafo bölgesinde cesedi bulunan Tolga Yıldız'ın baş kısmında taşla vurulmuş bir şekilde darp izleri ve vücudunun da çeşitli yerlerinde 5 bıçak izine rastlanmıştı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müebbetle Yargılanan Cinayet Zanlısına Tahrik İndirimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement