Müezzinoğlu, Bayram Namazını Gelibolu'daki Şehitler Abidesinde Kıldı - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu, Bayram Namazını Gelibolu'daki Şehitler Abidesinde Kıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bayram namazını Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesinde kıldı.

28.07.2014 09:58  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bayram namazını Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde kıldı.

İstanbul'dan Sağlık Bakanlığı'na ait helikopterle Şehitler Abidesi'ne gelen Bakan Müezzinoğlu'nu Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan ile vatandaşlar karşıladı.

Müezzinoğlu, namaz öncesi Şehitler Abidesi'nde bulunan "Türk Bahçesi"ni gezdi. Ardından, Çanakkale Savaşları sırasında şehit olan Gümülcineli askerlerin isminin yazılı olduğu bölümü arayan Müezzinoğlu, tüm şehitler için dua etti.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Şehitler Abidesi önündeki namazgahta bayram namazını kılıp, beraberindekilerle bayramlaştı.

Namazın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Müezzinoğlu, burasının çok özel bir mekan olduğunu belirterek, "Türk milletinin tarihten silinmek istediği süreçte, 99 yıl önce bu topraklarda 'Çanakkale Geçilmez' denilerek, ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalandırılması mücadelesinin, ezanın, Kur'an'ın ruhunun tarihe, geleceğe yansıtıldığı bir bölgedeyiz" dedi.

Müzzeinoğlu, şöyle konuştu:

"Her karışı şehit kanlarının olduğu, Seyit Onbaşıların 270 kilogramlık topları kucaklayarak düşmana atabildiği ruhun dünyaya gösterildiği, çöllerde susamış, susuzluktan serap görenlerin suya doğru koştuğu gibi vatan ve bayrak uğruna şehadete koşan askerlerimizin, erlerimizin, komutanlarımızın bu milletin değerleri uğruna verdiği mücadelenin topraklarındayız. Buranın ruhunu anlatabilmek herhalde çok mümkün değil. Ümit ediyorum ki buralarda, bu milletin ruhu tarihten gelen değerlerini geleceğe taşıyacak. O anlayışı yeniden milletçe sahiplenmemiz gereken bir mekandayız. Hele hele bir bayram gününde, bayram namazını burada kılmak, şehitlerimizin ruhuyla bütünleşebilmek ve o ruhu insanlığa yansıtabilmek son derece önemli."

Hep mazlumdan, mağdurdan, adaletten, haktan yana olduklarını, bu medeniyete dünyanın yeniden ihtiyacı olduğunu aktaran Müezzinoğlu, "Akan kanın ve göz yaşının, işlenen insanlık suçlarının, katliamların, çocuklara, sivillere karşı özellikle İsrail ve batı medeniyetinin desteğiyle işlenen bu katliamlara yeniden bu milletin medeniyet anlayışının dur diyeceği günlere vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

Müezzinoğlu, hastanelerin, okulların bombalandığını, batı ile ABD'nin ne yazık ki seyirci kaldığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O yetmiyor destek oluyorlar. İnşallah yeniden bu milletin medeniyet anlayışını, kardeşlik duygularıyla mazlum ve mağdurlara sahip çıkabilme, mağrurların da karşılarında dimdik durabilmeyi yeniden dünyaya gösterecek süreçlere vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Biz bu topraklardaki o mücadeleyi, o ruhu yeniden kazanalım. Biz bu topraklarda o mücadeleyi yaparken Bosna'dan, Balkanlardan, Bakü'den, Batum'dan, Şam'dan, Halep'ten, Mısır'dan insanlar bir medeniyet mücadelesi verdi. Yeniden o medeniyet mücadelesinin verileceği süreçlere inşallah bu bayram namazları vesile olur."

Çanakkale Boğazı'ndan geçen kim olursa olsun, İstiklal Marşı'nın 24 saat söylenildiği ve o sesin hissedildiği ortamların Gelibolu Yarımadası'nda oluşmasını arzu ettiğini dile getiren Müezzinoğlu, "Buranın ruhunun canlı tutulabilmesi ve bütün nesillere aktarılabilmesi için diğer taraftan da burada 24 saat kesintisiz Kur'an-ı Kerim'in okunması, şehitlerimizin ruhu adına ve bizim bir borcumuz olarak değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu başaracaklardır" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, Bayram Namazını Gelibolu\'daki Şehitler Abidesinde Kıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu, Bayram Namazını Gelibolu'daki Şehitler Abidesinde Kıldı - Son Dakika


Advertisement