Müezzinoğlu: Günde Yarım Saati Yürüyüş ya da Spora Ayıramamak Sağlıga En Büyük Kötülük - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu: Günde Yarım Saati Yürüyüş ya da Spora Ayıramamak Sağlıga En Büyük Kötülük

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Beyoğlu Belediyesi tarafından Hasköy sahilinde düzenlenen ' 'Haydi Sağlığa Yürüyoruz" etkinliğine ilkokul 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki torunu Yusuf Selim Sobacı ile birlikte katıldı.

08.06.2014 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Beyoğlu Belediyesi tarafından Hasköy sahilinde düzenlenen ' 'Haydi Sağlığa Yürüyoruz" etkinliğine ilkokul 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki torunu Yusuf Selim Sobacı ile birlikte katıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da katıldığı yürüyüşe, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe spor kıyafetleriyle katılan Müezzinoğlu, vatandaşlarla birlikte Hasköy sahilindeki yürüyüş parkurunda yaklaşık yarım saat yürüdü, daha sonra bisiklete bindi. Müezzinoğlu, etkinlikte hazır bulunan diyetisyenlere vücut ölçüm analizi yaptırdı.

"BOĞAZIMIZDAN GİREN HER NEFESE, HER YUDUMA HER LOKMAYA DİKKAT ETMEMİZ LAZIM"

Gazetecilerin, "Analiz sonuçları nasıl çıktı?" şeklindeki sorusuna Müezzinoğlu, "Senede iki defa bu ölçümleri değişik vesilelerle yaptırıyoruz. Bildiğimiz bir sonuç. Tartıda kilom 78 çıktı ancak 77'de tutmaya çalışıyorum. Önemli olan 80'in altında tutabilmek. Yağ oranı sorunumuz yok. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam diliyorum. Çünkü bireyin kendisiyle sağlıklı olmakla ilgili bir yaşam felsefesi yoksa hastanelere, hekimlere muhtaç olur. Ayrıca yaşam felsefesi, kendisinin sağlıklı olması üzerine bir mantalite oluşursa hekimlere de hastanelere de zaman zaman tetkik için ihtiyacı olur ancak sağlıklı bir yaşamın esas adresinin kendisi olmasını bilmesi lazım"  dedi.

Sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşamın önemine dikkat çeken Müezzinoğlu, "Boğazımızdan giren her nefese, her yuduma her lokmaya dikkat etmemiz lazım. İki ayağımızı Allah bize 'oturalım' diye vermedi. Günde yarım saatimizi sağlığımız için yürüyüş ya da herhangi bir spor yapmaya ayıramıyorsak kendimize yapabileceğimiz en büyük sağlık kötülüğü olur. Hasta olup da iyi olma hayali kurmaktansa sağlığımıza önem verelim, sevdiklerimizle kurduğumuz güzel hayallerin peşinde koşalım" diye konuştu.

ÇOCUK FELCİ AŞISI İLE İLGİLİ SORULARA YANIT VERDİ

Bir gazetecinin çocuk felci aşısıyla ilgili sorusuna Müezzinoğlu, "Kasım-Aralık aylarında 17 ilimizde 5 yaş ve altı grubu çocuklarımıza iki periyot olarak çocuk felci aşılarını yaptık. 5 Haziran itibarıyla İstanbul'da bilim kurulumuzun riskli gördüğü bölgelerde yaklaşık 6 ilçemizde bir aşı kampanyası yapıyoruz. 1 ay sonra tekrarlayacağız" yanıtını verdi.

Müezzinoğlu, "Suriye sınırını geçen tır şoförlerine de bu aşının yapıldığına dair iddialar var. Bunlar doğru mudur?" şeklindeki soru üzerine şöyle konuştu:

"Suriye'den gelen bütün Suriyelilere ilgili tüm aşılar kontrollar yapılarak sınırdan alınıyor. Ancak bazen kontrol dışı geçişler de oluyor, onları da bizimle ilk irtibat kurdukları andan itibaren onlara kart veriliyor. Nakliyat şoförleriyle ilgili teknik bir bilgi bilmiyorum. İhtiyaç duyulursa o da yapılır. Buradaki kararları Sağlık Bakanlığı değil, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu veriyor. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun ihtiyaç duyduğu her türlü tedbiri almak da bakanlık olarak bizim görevimizdir."

Müezzinoğlu, çocuk felci aşısı çalışmalarında basında yer alan 'gizlilik kararı var' iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu ülkede hiçbir şey gizli değil. Ancak gizlilik dedikodusuyla toplumda psikolojik bir algı yönetimi isteyenler var. Bakanlık olarak hiçbir adımımızı hiçbir uygulamamızı gizli yapmıyoruz. 17 ilde 0-5 yaş arası çocuğu aşı yapıyoruz. Neyini gizleyeceğiz? Bir tanesini gizleyebiliriz, 100 bini gizleyebilir misin? İstanbul'da 6 ilçemizde bilim kurulunun değerlendirmesiyle çizdiğimiz çerçevenin uygulamasını, neyini gizli yapabiliriz? Panik oluşturmaya hiçkimsenin hakkı yok. Bu sağlıktır, sağlıkta flaş haberlerle, dedikodularla yönetilmez. Bilim kurulları değerlendirir ve yarın yeni bir karar alır, onu da uygularız. Bunlar toplumun ulu orta, dedikoduyla karar vereceği olaylar değil. Toplum şunu bilmelidir; bakanlık bilim kurullarıyla gerekli değerlendirmeleri yaparak her türlü tedbiri alıyor ve almaya da devam edecektir"

Bakan Müezzinoğlu, etkinlik nedeniyle Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a da teşekkür etti.

EA (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu: Günde Yarım Saati Yürüyüş ya da Spora Ayıramamak Sağlıga En Büyük Kötülük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement