Müezzinoğlu - İsrail'in Gazze saldırıları - - Son Dakika
Politika

Müezzinoğlu - İsrail'in Gazze saldırıları -

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail'in Gazze saldırılarıyla ilgili olarak, "Burada insan hakları ve insanın yaşama hakkına acımasızca müdahale yapılırken Amerika Birleşik Devletleri'nin ve batının sessiz kalıyor olmasını esasında eleştirilmesi gereken boyut olarak düşünüyorum" dedi.

12.07.2014 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail'in Gazze saldırılarıyla ilgili olarak, "Burada insan hakları ve insanın yaşama hakkına acımasızca müdahale yapılırken Amerika Birleşik Devletleri'nin ve batının sessiz kalıyor olmasını esasında eleştirilmesi gereken boyut olarak düşünüyorum" dedi.

Müezzinoğlu, İpsala ilçesinde, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun eşi Rabia Kadıoğlu'nun yaptırdığı caminin temel atma törenine katıldı.

Daha sonra AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı'nca Keşan Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen iftar programına geçen Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kaldığını ve milletin ilk defa cumhurbaşkanını kendisinin seçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine taşıyacak liderin seçileceğini belirten Müezzinoğlu, seçimin ardından geleceğe, birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir şekilde gidileceğini kaydetti.

- İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İftardan sonra bir gazetecinin "İsrail'in Gazze saldırılarına" ilişkin sorusuna Müezzinoğlu, "İsrail'in yaptıklarını lanetliyorum, kınıyorum. Ama artık bu cümleler de çok hafif kalmaya başladı. Genelde hemen hemen her sene bir iki defa bazen de ramazan aylarında insanları katleden, açlığa terk eden, tedavi imkanlarından yoksun bırakan insanlık dışı uygulamalar yapılıyor" yanıtını verdi.

İsrail'i kınamaktansa arkasındaki güçlere dünya kamuoyunun güçlü mesaj vermesi gerektiğini ifade eden Müezzioğlu, şunları söyledi:

"Burada insan hakları ve insanın yaşama hakkına acımasızca müdahale yapılırken Amerika Birleşik Devletleri'nin ve batının sessiz kalıyor olmasını esasında eleştirilmesi gereken boyut olarak düşünüyorum. Yoksa İsrail'i dünya tanıyor. Ama insan haklarından bahseden, demokrasiden bahseden, hukuktan bahseden medeni denilen ülkenin sessizliğini esasında dünya kamu oyunun bir gözden geçirmesi lazım."

- Bonzai'ye bağlı ölümler

Müezzinoğlu, "Son günlerde Türkiye'de bonzaiden kaynaklanan ölümler küçük yaşlarda görülmeye başlandı. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapılacak mı?" sorusuna da şöyle yanıtladı:

"Bu konuyla ilgili dün İçişleri Bakanımızla görüştük. İçişleri Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Komisyonu başkanımızla pazartesi günü bir araya gelip, yeni tedbirler olarak neler alabiliriz onu değerlendireceğiz. O değerlendirmelerden sonra yol haritamızı yeniden bir gözden geçirip kamuoyuna deklare edeceğimiz yeni uygulamayı kararlaştırırsak onu da açıklarız. Şu anda mevcut uygulamalar, emniyete ve sağlık camiasına duyarlılık mesajının dışında yeni bir yol haritası çalışması inşallah pazartesinden sonra yapacağız."

-İsrail'in Gazze saldırıları

Müezzinoğlu - İsrail\'in Gazze saldırıları -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Müezzinoğlu - İsrail'in Gazze saldırıları - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement