Müezzinoğlu: Millete Yanlış Yapanları Ezip Geçeceğiz - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu: Millete Yanlış Yapanları Ezip Geçeceğiz

Müezzinoğlu: Millete Yanlış Yapanları Ezip Geçeceğiz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şiddet eylemleriyle ilgili olarak "Birlik ve beraberlik içinde bu millete yanlış yapanları ezip geçeceğiz" dedi.

12.10.2014 19:47  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son dönemdeki şiddet eylemlerine tepki göstererek, "Birlik ve beraberlik içinde bu millete yanlış yapanları ezip geçeceğiz. Çünkü bu milletin kaderiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yok" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ne geldi. Partililer tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, esnafları dolaşarak sohbet etti. Daha sonra gittiği bir çay bahçesinde konuşan Müezzinoğlu, Kobani nedeniyle yapılan şiddet eylemlerine tepki gösterdi. Yapılan eylemlerin Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Zaman zaman birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler, fitne ve fesat üretmek isteyenler bu anlamda bu büyük milletin o büyük hedeflerinden vazgeçmesini ve hedeflerine yürümesinden rahatsız olanların engelleriyle karşılaşıyoruz. Bunları da yine birlikte aşacağız. Bir birimizi daha çok severek bir birimize daha çok sahip çıkarak birlikten güç doğar anlayışıyla aşacağız. Yakın coğrafyamızda çok büyük sıkıntılar var. Birileri bu coğrafyanın dengesini bozmaya çalışıyor. O coğrafyanın dengesini bozarak bizim de dengemizi bozmaya çalıyor. Bayram ertesi ülkemizde olağan üstü sıkıntıları bize yaşatmaya çalıştılar. 30'dan fazla vatandaşımızı faili meçhul ne olduğu bilemediğimiz eller tetiği sıktı. Emniyet müdürümüzü yaraladılar. İki tane emniyet görevlimizi şehit ettiler. Buradaki eller Türkiye'nin o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe gitme yolculuğundaki istikrarını bozmak. Birlik ve beraberlik içinde bu millete yanlış yapanları, birlik ve beraberlik içinde millete yanlış yapanları ezip geçeceğiz. Çünkü bu milletin kaderiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu milletin hak ettiği o muasır medeniyet seviyesindeki imkanlara kavuşmasıyla ilgili kimsenin tuzaklarına düşmek, kimsenin oyuncağı olmak bu milletin yöneticilerine yakışmaz."

CHP'Yİ ELEŞTİRDİ

Demirköy'deki programının ardından Bakan Müezzinoğlu, partisinin İl Danışma Meclis toplantısı için Pınarhisar İlçesi'ne geçti. Belediye Düğün Salonu'nda partililer tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, CHP'nin tezkereye 'hayır' dediğini anımsatarak şunları söyledi:

"Bir bakıyorsun ki tezkereye kim 'hayır' diyor CHP ve HDP. Peki tezkereye 'hayır' diyorsunuz Türkiye Kobani'ye niye asker göndermiyor veya niye askeri yardım yapmıyor. ya akşam anestezi bir madde alıyorsunuz ya da akşam biraz kafa bulanık, sabah farklı bir noktadasınız. Çünkü akşam söylediğinizle sabah söylediğiniz farklı. 'IŞİD'le mücadele için Kobani'ye asker gönderin, Kobani'deki iş bitince de tarih verelim sonra geri çekilsin asker' diyorlar. Yahu bu çocuk oyuncağı mı? Farz edelim ki IŞİD dedi ki 'Türkiye buraya asker göndersin, Kobani'den çekiliyoruz' tarih de verdik biz de askeri çektik, IŞİD geldi, ne yapacaksın bir daha tezkere çıkartacağız. IŞİD bizimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynar ey Kılıçdaroğlu, buna senin aklın ermiyor. CHP genel başkanı diyor ki 'Türkiye niye tezkere çıkartıyor, Türkiye'nin orada ne işi var' peki Amerika'nın, Almanya'nın ve İngiltere'nin ne işi var, onların işi var çözüyorlar, bedelini Türkiye ödüyor. Türkiye ile kimse oynayamaz. Türkiye'yi bu hale getiremezsin. Birilerinin büyük hesabı varsa Türkiye'nin de büyük hesabı var. Türkiye sıradan bir ülke, gündelik sorunlara göre karar veren, Kürte göre ayrı, Arapa göre ayrı, Türkmene göre ayrı, yol izleyerek istikrarlı ve güçlü bir ülke olmaz. Türkiye hukuktan yana, insan haklarından yana, istikrardan yana, demokrasiden yana duruşunu mert ve net yapmak zorunda." - Kırklareli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu: Millete Yanlış Yapanları Ezip Geçeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement