Müezzinoğlu: Sabiha Gökçen Havaalanı'nın Yan Ayağı Yenişehir Havaalanı Olabilir - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu: Sabiha Gökçen Havaalanı'nın Yan Ayağı Yenişehir Havaalanı Olabilir

Müezzinoğlu: Sabiha Gökçen Havaalanı\'nın Yan Ayağı Yenişehir Havaalanı Olabilir

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Jet Bursa-Samsun Uçuşları Lansmanı töreninde yaptığı konuşmada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu kapasitesini doldurduğunu ifade ederek, "Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir" dedi.

20.10.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Jet Bursa- Samsun Uçuşları Lansmanı töreninde yaptığı konuşmada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu kapasitesini doldurduğunu ifade ederek, "Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir" dedi.

Merinos Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda Anadolujet Bursa-Samsun Uçuşları Lansmanı töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa Yenişehir Havalimanı'nın kullanılabilmesi için çeşitli çalışmaların yapılacağını söyledi. 'Yenişehir uzak' yerine 'Bu  havaalanını güçlü' algısını oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle dedi:

"Sabiha Gökçen Havaalanı kapasitesini doldurdu. Kapasitesi büyük oranda dolduran Sabiha Gökçen'in yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir. Bunun için Türk Hava Yolları ve Anadolu jet yetkilileri ile görüşebiliriz. Bursa birçok anlamda önde giderken havaalanı konusunda eksikliğini kabul etmemiz mümkün değil. Bu sadece bizim değil Türk Hava Yollarının ve Anadolujet'in bir ayıbı olur. Daha iyinin peşinde koşuyoruz. 3 milyon nüfusun yüzde 10'u havayollarını kullanmıyorsa burada bir eksik var demektir. 3 milyon nüfusun yüzde 10'u 300 bin eder. Valimiz '150 bini yakalarsak başarılı olacağız' dedi. Demek ki başarının yüzde ellisindeyiz daha. Kat etmemiz gereken mesafeler var. Bursa'da cazibe merkezlerini de çoğaltarak havayolunu kullananların sayısını 2016'da 200 bine, 2017'de ise 300 bine çıkarmamız lazım."

BURSA'YA BALKAN ARAŞTIRMALARI ENSİTÜSÜ

Bursa'ya Balkan araştırmaları Enstitüsü kurulacağını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bursa'nın en önemli ayaklarından biri Balkanlar olacak. Önümüzdeki yıla Üsküp-Bursa hattını devreye sokmamız lazım. Bunun altyapısı oluşturmamız lazım. Bu vizyonu Bursa'mıza kazandıracağız" dedi.

Trabzon ve Erzurum seferlerinin haftanın her gününde yapılması gerektiğini ifade eden Bursa Valisi Münir Kuruloğlu, şöyle konuştu:

"Güney hatları Antalya zaten ver. Bence Adana seferlerinin de açılması lazım. Ankara'dan aktarmalı olarak yapılan uçuşlar var. Ancak bazı uçuşların direkt olarak yapılması lazım. Bu kapsamda yakın zamanda Van'a uçak seferleri başlatabiliriz. Çünkü Van'ın yolcu kapasitesi oldukça yüksek. Yenişehir Havaalanı Bursa'ya uzak değil.  Havalanının Bursa merkeze değil, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa'ya, belki Kütahya ve Bilecik'e olan ulaşım problemlerini çözmemiz lazım. Bursa Havaalanında bu sene 150 bin yolcuyu aşacağız görünüyor. Şu anda 123 bin yolcu taşınmış. 170 binle kapatabiliriz bu sene."

"MUŞ HATTI KAPANABİLİR"

Bursa'dan diğer illere açılan uçak seferlerinde yolcu kapasitesinin önemli olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, geçen aylarda açılan Bursa- Muş seferlerine yeteri kadar ilginin gösterilmediğini söyledi. Karaloğlu, "AnadoluJET Genel Müdürü İbrahim Doğan Muş hattından şikayet ediyor. Buradan Muşlulara çağrı yapıyorum. Eğer açılan seferlere sahip çıkmazsanız Bursa-Muş uçak seferleri kapanabilir" diye konuştu.

BURSA-SAMSUN 55 LİRA

Lansman töreninde Bursa'dan Samsun'a gidecek yolculara müjde veren AnadoluJET Genel Müdürü İbrahim Doğan, "Kasım ayı sonuna kadar tüm koltuklar 55 lira olacak. Bilet fiyatlarında artış söz konusu olmayacak. Bursa'da ikamet eden Samsunlu vatandaşlarımızın bu fırsatlardan yararlanmasını umut ediyoruz" dedi.

AKTARMALAR ARTIK ÜCRETSİZ

Anadolujet'in en büyük destinasyon merkezinin Ankara'da olduğuna dikkat çeken Doğan, "Bundan sonra Ankara aktarmalarında ücret alınmayacak. Örneğin Bursa'dan Van'a gitmek isteyen bir yolcu Ankara'da çok kısa süreli aktarma yaparak Van'a zamanında uçacak. Ayrıca Bursa'dan Ankara'ya gelirken ücret ödemeyecek. Sadece Ankara-Van arası bilet ücreti ödeyecek. Bundan sonra neresi olursa olsun tüm aktarmalar ücretsiz olacak. Bursa-Samsun arasında çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki kez yapılacak" ifadelerini kullandı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu: Sabiha Gökçen Havaalanı'nın Yan Ayağı Yenişehir Havaalanı Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'
    21:47 Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'

    Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçıyla ilgili, 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız. Kızları görüyorsunuz, bugün gözlerinden alev çıkıyordu. Aynı oyunu pazar günü de tekrar etmek istiyoruz' dedi.

  • Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'
    21:43 Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'

    Eczacıbaşı Dynavit'in başarılı oyuncusu Elif Şahin, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek seriyi 2-2'ye getirdikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Ya tamam ya devamdı ve biz devam ettik. Takımca çok güzel bir oyun sergiledik. Takımımla gurur duyuyorum' dedi.

  • Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    21:39 Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. 18 yaşındaki Mehmet Arda Saylan'ın kullandığı motosiklet, Hüseyin Çokal Caddesi'nde yoldan dönüş yapmaya çalışan bir otomobille çarpıştı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, motosiklet sürücüsü Saylan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü
    21:30 Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden sonra Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde bir ahırda yangın çıktı. Yangına ekiplerin müdahalesiyle alevler güçlükle söndürüldü. Can kaybı yaşanmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi
    21:27 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından il genelindeki eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca deprem sonrası evde kalmak istemeyen yurttaşlar, alınan tedbirler kapsamında hazırlanan yurt ve kapalı spor salonlarında misafir edilecektir.


Advertisement