Müezzinoğlu, Sağlık Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu, Sağlık Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hep çukurlar kazdılar ve ihanet şebekleri devreye girdi.

25.03.2017 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hep çukurlar kazdılar ve ihanet şebekleri devreye girdi. Asla onlara prim vermedik. Sonunda 15 Temmuz gecesi yine dışarıdaki güç odakları içerideki maşalarını kullanarak milletin iradesine karşı hain bir darbe girişimine kalkıştılar. Başaramadılar. Çünkü karşılarında büyük, asil ve mayası sağlam bir millet vardı." dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığının düzenlediği etkinlikte sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Sağlık çalışanlarıyla geleceği konuşmanın ayrı mutluluk olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu ülkenin kurucu iradesinin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." şeklinde vasiyeti bulunduğunu hatırlattı.

AK Parti'nin de "Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır." dediğini aktaran Müezzinoğlu, "Milletten başka güç odakları ikide bir milletin ümüğünü sıkamamalı. Bu ülkede cumhurbaşkanı seçeceğiz. Cumhurbaşkanını beyefendiler kapalı kapılar arkasında beğenecekler mi beğenmeyecekler mi? Sana ne? Milletin beğendiği, yetki verdiği kim ise olacaktır." diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, AK Parti'ye açılan kapatma davası sürecinde CHP'nin fırsat kolladığını, ülkenin 5 aylık kayba uğradığını, bedeli milletin ödediğini kaydetti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hep çukurlar kazdılar ve ihanet şebekleri devreye girdi. Asla onlara prim vermedik. Sonunda 15 Temmuz gecesi yine dışarıdaki güç odakları içerideki maşalarını kullanarak milletin iradesine karşı hain bir darbe girişimine kalkıştı. Başaramadılar. Çünkü karşılarında büyük, asil ve mayası sağlam bir millet vardı. Cesareti, asaleti ve ferasetiyle o hainlerin karşısına çıktı. Gerekirse o tankın paletinin altına başını koydu. 'Ben senden cesurum.' dedi. O eczacı hanım kardeşimiz elinde silahı olan hain karşısında 'Senin silahın olabilir ama yanlış yapıyorsun. Gücün yetiyorsa vur.' dedi. 'Senin silahın olabilir benim iman dolu göğsüm var.' dedi. 249 şehidimiz oldu. Büyük bir milletiz."

Müezzinoğlu, milleti merkeze alan bir referandumun arifesinde olduklarını belirterek, artık ipin ucunun millette olmasını istediklerini söyledi.

Milletin istediğine yetki vermesinin demokrasinin esası olduğunu aktaran Müezzinoğlu, "Arkadaki birileri kendisinde yetki buluyordu. İstediği zaman partileri bölecek, iktidarları indirecek, koalisyonlar kurduracak, Anayasa Mahkemesiyle partiler kapatacak ve bunun adı demokrasi olacak. 50-60 yıldır bu millete çok ağır bedeller ödettiler. 60 yıldır bu milleti kandırdılar. Milletin aklı da vicdanı da birçok siyasetçinin önünde. Milletin 58 milyondan fazla seçmeni var. Milli irade, 16 Nisan'dan sonra stabilize yoldan kurtularak otobana çıkacak. Bu amaçla herkesin daha fazla çalışması gerekiyor."

CHP'nin seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusundaki söylemlerini eleştiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ne diyorlar; '18 yaşında kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar.' Ayıptır ya. Yalanın da iftiranın da bir kalitesi olur. 14 yıldır hangimiz çocuğumuzu milletvekili yaptı? Üçüncü dereceye kadar akrabalığı olanlara belediye başkan adaylığı ve meclis üyeliğinin bile önünü kapattık. Siyaseti kendimiz için değil, milletimiz için yapıyoruz. Bu milletin gözü de vicdanı da var. Neden millet CHP kurucu bir parti olmasına rağmen destek vermiyor? Halkın gözünün içine bakmıyorsun. Halkın vicdanının sesini dinlemiyorsun. Gençlerden korkuyorsun. Bakın 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 yaşlarında 8 milyon genç var. Bu gençlere şunu diyorlar, 'Genç kardeşim beni seç, bana inan, bana güven. Ama ben sana inanmıyorum. Beni muhtar yapabilirsin ama sen olamazsın. Ben muhtar azası olabilirim ama sen olamazsın. Sen Büyükçekmece'de, Silivri'de, Çatalca'da belediye meclis üyesi olamazsın."

"Kılıçdaroğlu'na "istifa et, aday ol" çağrısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, CHP Genel Balkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Ey Kılıçdaroğlu, gençlerden korkma. Biz bu gençlerin arasından bu ülkenin Recep Tayyip Erdoğanlarının çıkmasını istiyoruz. Muhtemelen CHP, bu gençlerin arasından daha başarılı Kılıçdaroğlu çıkmasından korkuyor olabilir. Korkmayın. Halktan da gençten de kadından da korkmayın. Bu millet onun hakkını korursanız size de gerekli desteği verir. Umutsuz olmayın. Bu salonlara gelin ve milleti dinleyin. Partili cumhurbaşkanı olur mu? Herkesin bir siyasi çizgisi var. Ben partimden istifa edince partisiz mi oluyorum? 1992'den beri bu bölgede herkes Müezzinoğlu'nun siyasi çizgisini bilir. Cumhurbaşkanı partili olabilir. Kılıçdaroğlu, partili cumhurbaşkanına karşı. Buna bir yasak yok. Buyur gel. Madem milleti kandırmak istiyorsun. CHP'den istifa et ve partisiz cumhurbaşkanı adayı ol. Millet de partisiz bir cumhurbaşkanını istiyorsa seçer. Bunun önü kapalı değil ki.'

Etkinlikte AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz ve Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki de selamlama konuşması yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu, Sağlık Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement