Müfide İlhan Kurs Merkezi'nde Yeni Dönem Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Müfide İlhan Kurs Merkezi'nde Yeni Dönem Kursları Başladı

Müfide İlhan Kurs Merkezi\'nde Yeni Dönem Kursları Başladı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Müfide İlhan Kurs Merkezi’nde yeni dönem üniversite, TEOG, kişisel gelişim, dil ve beceri kursları başladı.

23.10.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Müfide İlhan Kurs Merkezi'nde yeni dönem üniversite, TEOG, kişisel gelişim, dil ve beceri kursları başladı. Kursiyerleri ilk ders gününde Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk de yalnız bırakmadı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Müfide İlhan Kurs Merkezi'nde bulunan Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi ile beceri ve dil kurslarında yeni dönem başladı. Gerek üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik eğitim programı gerekse beceri ve dil kursları ile başta gençler olmak üzere her yaştan vatandaşın yararlandığı Müfide İlhan Kurs Merkezi'nin 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılışı, Eş Başkanlar Mutlu ve Türk'ün katılımıyla gerçekleşti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Müfide İlhan Kurs Merkezi yetkilileri, üniversite ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) hazırlık programı ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen diğer kurslar hakkında Eş Başkanlara bilgi verdiler. Özellikle üniversite hazırlık kurslarına devam eden öğrencilerle bir süre sohbet eden Eş Başkanlar, yaşamlarının en önemli dönüm noktalarından biri olan üniversite sınavlarında öğrencilere başarı dileklerinde bulundular.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi, gençleri TEOG ve üniversite sınavlarına hazırlıyor. Üniversite hazırlık kurslarına 10, 11, 12'nci sınıf öğrencileri ve lise mezunu gençler katılıyor. Eylül ayı içerisinde derslerin başladığı üniversite hazırlık kurslarında, hafta içi ve hafta sonu ders verilen eğitimlere 360 öğrenci devam ediyor. Dersler, 2016 yılının Haziran ayında yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesine kadar devam edecek. TEOG sınavına hazırlık kursları için başvuruları almaya devam eden Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi, önümüzdeki günlerde ders başı yapacak. Merkez, bu yıl 120 öğrenciyi kabul edecek" denildi.

Öte yandan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile de dil, kişisel gelişim ve beceri kurslarının başladığı bildirildi. 12-20 kişilik sınıflarda devam eden eğitimlerin tamamen ücretsiz verilduğu belirtilen açıklamada, programı başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika verildiği bildirildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müfide İlhan Kurs Merkezi'nde Yeni Dönem Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement