Müftü Açık: Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Müftü Açık: Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı

Müftü Açık: Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Urfa'da bu yıl düzenlenen Doğum Haftası'nın çok daha anlamlı ve coşkulu bir şekilde kutlandığını söyledi.

22.04.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa İl Müftülüğü'nde düzenlediği basın toplantısında bu yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili bir değerlendirme toplantısı yapan Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yıl çok daha anlamlı ve coşkulu bir şekilde kutlandığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın koyduğu hedef ve amaçlar doğrultusunda hareket ettiklerini kaydetti. Açık, "Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu çerçevede, artık ülkemizde önemli bir dini, sosyal ve kültürel gelenek haline gelmiş olan ve kamuoyu tarafından büyük ilgi gösterilen Kutlu Doğum Haftası'nın 2014 yılı teması "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" olarak belirlendi. Söz konusu tema Hz. Peygamber'in ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde ele alındı" dedi.

HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIK

Hafta boyunca yapılan etkinliklerde koydukları hedefleri gerçekleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Açık, "Peygamberimizi daha iyi tanımak/tanıtmak, anlamak/anlatmak, onun sevgisini canlı tutmak. Peygamberimizin örnek yaşayışını özellikle ihlas ve samimiyete verdiği değer ve önemi bütün boyutlarıyla gündeme taşımak.

Samimiyet konusunda fert ve toplum hayatında daha fazla duyarlılık ve bilinç oluşmasına katkı sağlamak.

Günümüzde ihlas ve samimiyete aykırı söz ve eylemler ile bunların fert ve toplum hayatında açtığı yaralara ve olumsuzluklara dikkat çekmek. Vatandaşlar arasında birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamaya yönelik olarak, dini duyarlılık ve birlikteliğimizi canlı tutacak çalışmalar yapmak.

Vaaz, hutbe, TV ve radyo programları, panel ve konferanslar aracılığıyla tema çerçevesinde topluma sahih dini bilgi sunmaya yönelik çalışmalar yapmaya çalıştık" diye konuştu.

YAPILAN DİĞER ETKİNLİKLER

Müftü Açık yapılan diğer etkinlikleri de şöyle sıraladı: "Turizm il Müdürlüğü ile birlikte "Peygamber Efendimizden İzler Resim Sergisi ve Kitap Fuarı açıldı. Valilik, Belediye ve resmi kurumlar ziyaret edildi. Kadınlara yönelik konferans, vaaz ve irşat programları, hatim ve mevlit programları düzenlendi. Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı bakım Sosyal Rehabilitasyon Merkezinde Siyer-i Nebi yarışması yapıldı. Kadınlara yönelik Piyes programı tertip edildi. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından Harran Üniversitesi Camiinin açılışı gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanı tarafından Üniversite Öğrencilerine konferans verildi. Diyanet İşleri Başkanının katıldığı ve yoğun bir katılımla gerçekleşen GAP Arena stadyumunda Kutlu Doğum Programı coşkulu bir şekilde geçti. Kutlu Doğum programına katılanlar arasında umre çekilişi yapıldı. İlçe müftülüklerimiz tarafında organize edilen tirit programlarına yoğun ilgi gösterildi. Kur'an kursları arasında bilgi yarışmaları, 40 hadis ezberleme yarışması şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi. Her yıl Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte "Hz. Peygamber ve İnsan yetiştirme Düzenimiz konulu 8. Sempozyumun düzenlendi. Kutlu Doğum Bahçesi, Kutsal Emanetler Sergisi ve kermes düzenlendi. Köylerde ve beldelerde Kutlu doğum aşı ve tirit ziyafetleri düzenlendi. Radyo ve TV programları yapıldı."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Müftü Açık: Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement