Müftü Bağcı'dan "Bu Mübarek Ayı En İyi Şekilde Değerlendirelim" Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Müftü Bağcı'dan "Bu Mübarek Ayı En İyi Şekilde Değerlendirelim" Çağrısı

Müftü Bağcı\'dan "Bu Mübarek Ayı En İyi Şekilde Değerlendirelim" Çağrısı

Bilecik’in Bozüyük İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Ramazan ayının öneminden bahsederek bu mübarek ayı en iyi şekilde değerlendirme çağrısında bulundu.

19.06.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Ramazan ayının öneminden bahsederek bu mübarek ayı en iyi şekilde değerlendirme çağrısında bulundu.

Müftü Selami Bağcı, açıklamasında, bu Ramazan ayında iyilik teması ana konu olarak işleneceğini belirtti. Ramazan ve Ramazan dışında da iyilik yapılması gerektiğinin anlatılacağını ifade eden Bağcı, "Öncelikle yakınlarımızdan başlayarak akrabalarımız, komşularımızdan başlamak suretiyle onları gözetmemiz, aç açıkta olan varsa onlara yardım etmemiz gerektiği vurgulanacak. Özellikle mülteci ve sığınmacı kimseler olsun onlara da el uzatmamız onlarla ekmeğimizi ve lokmamızı paylaşmamız bu bağlamda son derece önemli. Ramazan ayının hedefi ve gayesi de budur. İnsanların birbirlerinin hallerinden anlaması, açlığı tatmak suretiyle fakirleri düşünmesi ve elindeki imkanları paylaşmasıdır. Zekatlarını, sadakalarını ve fıtralarını onlara vermesi ve onların da bu manevi atmosferden istifade etmelerini sağlamaktır. Bu ay rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayı olduğu için bu ayda yapmamız gereken vazifelerimiz var. Ramazan denilince öncelikle aklımıza oruç ibadeti gelir. Oruç ibadetimizi ziyadesiyle yerine getirmeli, bu mübarek günlerde bol bol Kur'an okumalıyız. Ramazan ayı aynı zamanda Kur'an'ın indirildiği ay olması hasebiyle bütün camilerimizde gerek sahur gerekse öğlen vakitlerinde mukabele okunuyor. Aynı zamanda bu yıl mahalle konaklarımızda da mukabeleler okunuyor. Vatandaşlarımızın daha rahat mukabele okuması ve dinlemesi amacıyla bu hizmetimizi geliştirdik. Diğer taraftan yine bu yıl hatimle teravih namazı kılınması uygulamamız Süleymanbey Camii'nde devam ediyor. Oruçlarımız, teravih namazlarımız, mukabelelerimiz ve sahurlarımız ile inşallah ramazan ayını dolu dolu geçirmeye devam edeceğiz. Ayrıca okulların tatil edilmesiyle Ramazan ayında çocuklarımızın camilerde Kur'an öğrenmeleri için yaz Kur'an kurslarımıza başlayacağız. Çocuklarımızın cami ve Kur'an ile tanışmalarını sağlayacağız. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyorum. Cenab-ı hak hayırlara vesile eylesin. Manevi açıdan bol kazanımlı bereketli bir ramazan geçirmemizi Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" diye belirtti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftü Bağcı'dan 'Bu Mübarek Ayı En İyi Şekilde Değerlendirelim' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement