Müftü Erkan'dan Basın Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Müftü Erkan'dan Basın Toplantısı

Müftü Erkan\'dan Basın Toplantısı

Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası’nın temasının “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” olduğunu söyledi.

12.04.2016 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası'nın temasının "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım" olduğunu söyledi.

Sinop İl Müftülüğü binası toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Müftüsü Mustafa Erkan yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2016 yılı 'Kutlu Doğum Haftası'nda 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım' konusunu ele alınması kararlaştırılmıştır. Bu yıl 9-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde; Peygamberimizin yeryüzüne getirdiği değerleri, onun yeryüzüne getirdiği çağrılarını Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün milletimizle, Müslüman kardeşlerimizle, bu sene de idrak edeceğiz. Bu sene 'Gelin Birlik Olalım' çağrısı etrafında, 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' konusunu ele alacağız. 'İnsanlığı Diriltmek İçin, İnsanlığı Yaşatmak İçin ve İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım' çağrısında bulunacağız. Sevgili Peygamberimizin bütün insanlığa olan bu çağrısını kutlu doğum ikliminde yenilemeye çalışacağız. Tevhid ve vahdet arasındaki ilişkiyi, 'Gelin Birlik Olalım' çağrısını halkımıza yapmak istiyoruz. Bu hafta vesilesiyle bütün Müslümanlara çağrıda bulunuyoruz. Biz Müslümanların da bugün Peygamberimizin yeniden okumaya, yeniden anlamaya ihtiyacımız var. Onun getirdiği değerlerden ne kadar uzaklaştığımızı hep birlikte acı acı yaşıyoruz. Tevhid ilkesi İslam'ın, Hz. Ademas'ten, Resulü Ekrem'in kadar bütün ilahi dinlerin, bütün Peygamberlerin yeryüzüne getirdiği en büyük inanç ilkesidir. Rabbimizin varlığı ve birliği sadece soyut bir inançtan ibaret değildir. Tevhid aynı zamanda bir düzenleyici ilkedir, bir varoluş felsefesidir, bir yaratılış gayesidir. Tevhid, yeryüzündeki kainattaki ahenktir" dedi.

"GELİN BİRLİK OLALIM"

İl Müftüsü Mustafa Erkan sözlerine şöyle devam etti. "Ülkemizde ve bölgemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yeniden tesisi ve pekiştirilmesi amacıyla gösterilecek her çabanın büyük bir değeri olacağı açıktır. Kardeşliği, birlikte yaşama hukukunu tanzim etmiştir. Bu itibarla; tevhid inancı ve bu inancın etrafında oluşan vahdet anlayışı, geçmişten günümüze İslam toplumunun birlik ve beraberliğini sağlayan en önemli unsurların başında yer almıştır. Ancak öteden beri bu inancı ve anlayışı zedelemeye yönelik teşebbüsler de olagelmiştir. Günümüzde mezhep, meşrep, etnik farklılıkların kimilerince bir çatışma vesilesi olarak görülmesi ya da böyle bir anlayışın bazı çevrelerce körüklenmesi bu teşebbüslerin bir tezahürü olarak zikredilebilir. Bu durumun sebep olduğu çatışma ve kaos ortamı, İslam coğrafyasının önemli bir kısmını kuşatmış ve uluslararası ölçekte bir trajediye dönüşmüştür. Bununla birlikte son zamanlarda ülkemizde de terör, hiçbir insani ve ahlaki değer tanımaksızın, hiçbir ayrım gözetmeksizin masum insanlarımızın canlarına kastetmektedir. Terör ve şiddet, asırlardır barış, selam ve eman yurdu olan bu topraklarda 'biz' anlayışı içerisinde kardeşçe yaşayan milletimizin birlik ve beraberliğini hedef almakta, güven ve huzuruna yönelik ciddi bir tehdit teşkil etmektedir. Bu itibarla ülkemizde ve bölgemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yeniden tesisi ve pekiştirilmesi amacıyla gösterilecek her çabanın büyük bir değeri olacağı açıktır. Bu vesile ile son günlerde artış gösteren terör olaylarını lanetliyoruz, tüm şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Yüce Rabbimizden de Bu terörün bir an önce bitmesini niyaz ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz mübarek Üç aylar da hep birlikte her birimiz bireysel olarak önce kendi varlığımızı, kendi varlık gayemizi, kendi yaratılış sebebimizi, birbirimize olan sevgiyi, saygıyı, muhabbeti gözden geçirerek, dünyayı birbirimize daha yaşanılabilir bir ev kılmak için yoğun bir çaba içerisinde olmalıyız. Nasıl ki 14 asır önce Sevgili Peygamberimiz geldi ve insanlığı diriltti ise gelin biz de insanlığı diriltmek için yeniden birlik olalım. Nasıl ki sevgili Peygamberimiz 14 asır önce geldi ve insanlığı yaşattı ise biz de insanlığı yeniden yaşatmak için ve insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım."

Toplantının sona ermesinin ardından Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan basın mensuplarına "Kur'an ve sünnetin ışığında birlik beraberlik" adlı kitabı hediye etti. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftü Erkan'dan Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement