Müftü Mecit Amil: Bayramda Yoksulu da Sevindirin - Son Dakika
Yerel

Müftü Mecit Amil: Bayramda Yoksulu da Sevindirin

Müftü Mecit Amil: Bayramda Yoksulu da Sevindirin

Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, yaklaşan Kurban Bayramı’nda her yıl olduğu gibi Diyanet Vakfı’nın bağış kabul ettiğini hatırlatarak, “Bu bayram fakir fukarayı sevindirin.

25.09.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, yaklaşan Kurban Bayramı'nda her yıl olduğu gibi Diyanet Vakfı'nın bağış kabul ettiğini hatırlatarak, "Bu bayram fakir fukarayı sevindirin. Diyanet Vakfımız dünyanın en uzak köşene bile ulaşıyor " dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Diyanet Vakfı'nın çalışmalarını anlatan Mecit Amil, her yıl olduğu gibi yurt içi ve dışından vatandaşların bağışlarını kabul ederek yoksulları sevindirdiklerini söyledi.

Diyanet Vakfı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile koordineli bir çalışma yürüterek bu işi profesyonel bir anlayışla icra ettiğini kaydeden Amil, "Diyanet Vakfı bu işi profesyonel olarak yapıyor. Geçtiğimiz yılarda ki çalışmada toplanan kurban payları, nerede ne kadar hayvan kesildi, maliyeti ne oldu? Gibi soruların tamamına net cevaplar verildi. Bu yıl da Vakfımız kanalıyla bağış toplanıyor. Sloganımız 'Kardeşlik için' başlığını taşıyor. Bu kampanyamız 3 Ekim'e kadar devam edecek. Yurt içi ve yurt dışı olarak ikiye ayrıldı. Yurt dışlında hayvan maliyetleri düşük olduğu için fiyatlarda değişiyor. Yurt içi 575 TL yurt dışı 400 TL olarak belirlendi. Geçen yıl Diyanet Vakfı 1700 hisselik bir kurban kesimİ gerçekleştirdi. Uganda'ya bile kurban götürüldü, fakir fukara sevindirildi. Hatta bir miktar para artmıştı. Diyanet Başkanlığımız o paralarla da Kurban kesilmesini istedi. Bu ibadette Kurban şart" diye konuştu.

Bu arada, Kurban Bayramı'nı sadece et olarak görmenin de yanlış olacağını kaydeden Mecit Amil, ibadetlerin kurallarının olduğunu, inananların "Kurbanı" Allah'a daha da yaklaşmak için bir vesile kılması gerektiğini vurguladı.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftü Mecit Amil: Bayramda Yoksulu da Sevindirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement