Müftüler Ödemiş'te Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Müftüler Ödemiş'te Bir Araya Geldi

Müftüler Ödemiş\'te Bir Araya Geldi

İzmir İl Müftülüğü tarafından her ay İzmir’in farklı bir ilçesinde yapılan ilçe müftüleri toplantısı bu kez Ödemiş’te yapıldı.

13.08.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Müftülüğü tarafından her ay İzmir'in farklı bir ilçesinde yapılan ilçe müftüleri toplantısı bu kez Ödemiş'te yapıldı.

Ödemiş Belediyesi Nikah Düğün ve Kongre Merkezi'nde yapılan toplantı sabah kahvaltısı ile başladı. İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'nun Ankara'da olmasından dolayı toplantı il müftü yardımcıları öncülüğünde yapıldı. Toplantıda geçen ramazan ayında İzmir İl Müftülüğü tarafından Suriye'den, Türkiye'ye gelen mültecilere yönelik düzenlenen yardım kampanyası ile önümüzdeki Kurban Bayramı hakkında işlenecek konular ele alındı. Ödemiş Müftülüğü'nden İstanbul Şişli Müftülüğü'ne atanan Mustafa Bilgiç, "İlçe müftülerimizin arasında benim gibi İzmir'den ayrılacak olanlar var. Bu toplantımız aynı zamanda bir vedalaşma toplantısı gibi de gerçekleşti. Geride bıraktığımız 11 ayın sultanı ramazan ayında İzmir İl Müftülüğümüz tarafından Türkiye'ye sığınmak için gelen Suriye vatandaşlarına yardım kampanyamız olmuştu. İlçe müftüleri ile düzenlenen bu kampanya masaya yatırıldı. Ardından önümüzde yine icra edeceğimiz Kurban Bayramı'mız var. Kurban Bayramı'nda da İzmir ve ilçelerimizde nerelerde kurban kesim alanları var usuller neler bu süreçte cemaatimize nasıl bilgiler verelim bunları derleyici bir toplantımız oldu. Ben de sevgili Ödemişliler'e uygunsuz alanlarda kurban kesmemelerini ve dini vecibeleri uygulayarak kurbanlarını icra etmelerini istiyorum. Belediyelerimizin ve bazı kurumlar tarafından oluşturulan kurban kesim alanlarında kurbanlarını kesmelerini rica ediyorum. Son üç buçuk yıldır Ödemiş müftüsü olarak İzmir ilimizin bu güzel ilçesinde görev yaptım. Bu süreçte Ödemişlilerin sıcak ve samimi insanlarını tanıma dostluklar kazanma fırsatı doğdu. Aynı zamanda bu geçen zaman içerisinde Ödemiş'te güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonraki günlerde de yeni müftümüz de Ödemiş'e en iyi hizmeti verecektir. Her şey için teşekkür ederim." dedi.

Toplantının ikinci yarısına katılan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu'da, 3,5 yıldır Ödemiş müftüsü olarak görev yapan müftü Mustafa Bilgiç'e teşekkür etti. Yeni görev yeri olan Şişli'de de başarılar diledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftüler Ödemiş'te Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement