Müftülüten Bilinçli Gelecek İçin Eğitim - Son Dakika
Yerel

Müftülüten Bilinçli Gelecek İçin Eğitim

Müftülüten Bilinçli Gelecek İçin Eğitim

Düzce İl Müftülüğü Aile Dini ve Rehberlik Bürosu eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

01.11.2014 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce İl Müftülüğü Aile Dini ve Rehberlik Bürosu eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Geçen yıllarda "Huzurlu Aile Huzurlu Toplum" adı altında proje tabanlı "Yetişkin Eğitim Programı" ile başlayan çalışmalara bu yıl bir yenisi eklendi. "Bilinçli Gelecek İçin Eğitim" adı altında düzenlenen proje mahalle odaklı yetişkin eğitimini hedefliyor.

Önceki yıl okul merkezli yapılan çalışma büyük oranda ilgi görürken bu yıl düzenlenen projenin cami ve Kur'an kursu odaklı olması mahalle halkının ilgisini daha da artırdı. İl Müftüsü Selami Emen başkanlığında ve Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu'nun koordinatörlüğünü yürüttüğü projenin ilk uygulama alanı Çamköy Mahallesi olarak tespit edildi.

Özellikle eğitim imkanından ve bazı nedenlerden dolayı mahrum kalmış Roman toplumunun özel çalışmalarda önceliğin kendilerine verilmesinin talepleri üzerine ilk bölgenin Çamköy Mahallesi olarak belirlendiğini söyleyen Necmettin Kuzu; "Bu yıl hizmete giren Çamköy TOKİ Cami ile Çamköy TOKİ Kur'an Kursu merkezli yapılan çalışmada burada bulunan halkın dini, ahlaki, sosyal, aile, sağlık, eğitim, afet ve zararlı alışkanlıklar konusunda 6 kurumun işbirliği ile geniş katılımlı düzenlenen Yetişkin Eğitim Programı her hafta Çarşamba günü 11: 30'da bayanlara yönelik 19: 00'da ise erkeklere yönelik düzenlenmekte" olduğunu belirtti.

Yetişkin Eğitim Projesi kapsamında İl Müftülüğü başta olmak üzere, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün paydaşlığı ile düzenlenen proje kapsamında alanında uzman 50 eğitimci görevlendirildi.

İLK EĞİTİM MÜFTÜDEN

İlk eğitim İl Müftüsü Selami Emen tarafından Çamköy TOKİ Caminde gerçekleştirildi. "Birlik, beraberlik ve kardeşlik" konularının ele alındığı programda, merkezde birçok cami olmasına rağmen projenin ilk ayağının Çamköy Mahallesinde başlamasının önemine vurgu yapan İl Müftüsü Selami Emen "Bugün burada önemli bir çalışma başlattık. Bilinçli Gelecek İçin Eğitim projesi adı altında Düzce'mizin geleceğini yetiştiren siz değerli ailelerimizin eğitim imkanlarından olabildiğince faydalanmasını istedik. Çoğu ailemiz bazı nedenlerden dolayı eğitim imkanından mahrum kalmışlardır. Günümüzde de özel merkez veya kurslara giderek eğitim almaları mümkün görülmemektedir. Biz de arkadaşlarımızın düzenlediği bu proje kapsamında eğitimi sizin ayağınıza getirmeyi amaçladık. Sizden beklediğimiz alanında uzman eğitimciler tarafından hiçbir karşılık beklemeksizin seferberlik haline gelmiş programı takip etmenizdir. Bu akşam başlamış olan programa eşlerinizle birlikte ve yanınızda bir kişi artırarak devam etmeniz durumunda dini, ahlaki, sosyal, eğitim gibi alanlarda alacağınız eğitimle düzenlediğiniz yaşamınızda huzuru bulacaksınız. Özellikle gelecek Roman neslinin daha bilinçli, daha kaliteli ve yaşadığı ortamın imkanlarından daha fazla pay sahibi olarak milletimizin geleceğine katkı sağlayacaktır" dedi.

Önümüzdeki yıl Nisan ayında tamamlanacak olan proje sonunda Kutlu Doğum Haftası içindeki Cuma günü geniş katılımlı bir program düzenlenecek. Kutlu Doğum Aşı altında düzenlenecek olan program eğitim projesinin nihayeti gibi olsa da aynı gün Çamköy TOKİ Mahalle Cami ile Çamköy TOKİ Kur'an Kursu'nun açılışı da düzenlenecek.

Yine proje koordinatörü Eğitim uzmanı Necmettin Kuzu'dan edinilen bilgilere göre eğitime 2/3 oranında katılım sağlayan kursiyerlere yönelik Eyüp Sultan'da sabah namazının akabinde verilecek kahvaltının ardından İstanbul camileri gezisi de düzenlenecek. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftülüten Bilinçli Gelecek İçin Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement