Muğla 1. Çocuk Oyunları Tiyatro Günleri - Son Dakika
Yerel

Muğla 1. Çocuk Oyunları Tiyatro Günleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün sürecek 1. Çocuk Oyunları Tiyatro Günleri, kortej yürüyüşü ile başladı.

21.04.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün sürecek 1. Çocuk Oyunları Tiyatro Günleri, kortej yürüyüşü ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan korteje, tiyatro sanatçıları, palyaçolar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Renkli görüntülerin oluştuğu korteje, vatandaşlar da caddelerden destek verdi. Kortej yürüyüşü, Muğla Valiliği önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa düzenledikleri etkinliğin 5 gün süreceğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında sahnenin minik tiyatrocularda olduğunu ve büyüklerin bu yetenekleri izleyeceklerini belirten Gürün, "Tiyatro, sahnelenen bir oyun, görsel bir sunum olmasının yanında hayatın içinden, eğitici, sanatsal bir derstir" dedi.

Çocukların kendi bayramlarında yeteneklerini sergilemesi için etkinliği düzenlediklerine işaret eden Gürün, "Özellikle çocuklarımızın eğitim hayatı için daha öğretici, daha eğlenceli olan tiyatro, verilmek istenen mesaj ya da anlatılmak istenen konuyu daha kısa yoldan, oyunlaştırarak çocuklarımıza anlatabilmemizi sağlar. 5 farklı oyunla izleyicileri ile buluşacak bu minik yetenekleri kutluyor, herkesi onları izlemeye, alkışlamaya davet ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan, 1. Çocuk Oyuncuları Tiyatro kapsamında hazırlanan 5 farklı tiyatro oyunu Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla 1. Çocuk Oyunları Tiyatro Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement