Muğla Adli Tıp Kurumu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla Adli Tıp Kurumu Açıldı

Muğla Adli Tıp Kurumu Açıldı

Çocuk istismarı, kadına şiddet ve otopsi konularında İzmir'e gitmek zorunda olan adli vakaların Muğla'da yapılmasını sağlamak amacıyla Yerkesik beldesindeki semt polikliniği 30 Ekim tarihinden itibaren Muğla Adli Tıp Kurumu Şubesi olarak hizmet...

23.03.2013 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk istismarı, kadına şiddet ve otopsi konularında İzmir'e gitmek zorunda olan adli vakaların Muğla'da yapılmasını sağlamak amacıyla Yerkesik beldesindeki semt polikliniği 30 Ekim tarihinden itibaren Muğla Adli Tıp Kurumu Şubesi olarak hizmet vermeye başlamıştı. Adli Tıp Kurumu Muğla Şube'sinin açılışı düzenlenen tören ile yapıldı.

Yerkesik beldesinde yapılan törene Vali Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Hakkı İnce, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Ünal Bozdağ, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mahmut Ege, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Mustafa İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay, Belediye Başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Adli Tıp Kurumu'nun Yerkesik beldesinde açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, Yerkesik beldesinde 120 dönüm araziyi cezaevi için verdiklerini ve etüd çalışmalarını devam ettiğini açıkladı. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş ise geçen yıl Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'nin Muğla ziyaretinde yaptıkları toplantı sonrası Muğla Adli Tıp Kurumu'nun açılmasının gündeme geldiğini, yapılan yazışmalar sonrası Yerkesik'teki semt polikliniğinin Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesi'ne dönüştürülmesi kararının alındığı söyledi. Başsavcı Akbaş, 5 aylık sürede 96 otopsi ve 8822 adet de canlı muayene yapıldığını belirtti.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Hakkı İnce, adaletin geç tecelli ettiği bir dönemin Adli Tıp Kurumu açısından artık geride kaldığını belirterek, "Muğla'nın coğrafi yapısı ve turizm hareketliliği ile Adli Tıp Kurumu'nun açılması önemliydi. Muğla'ya geldiğimde bunu gördüm ve bugün Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesi'nin ne kadar gerekli olduğu ortaya çıktı" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden ise Adli Tıp Kurumu Şubesi'nin Muğla'ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Özden, "Ortaya eser koymak, eser koyanların anlayabileceği bir olgudur. Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesi'nin yer tahsisinden, projesinden, inşaatını yapanlar ve açılışına izin verenlerin hepsinin de büyük emekleri var. Artık Muğlalılar İzmir'e gitmek zorunda kalmayacak. Hizmet ayaklarına geldi" dedi.

Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesi 1923 metrekarelik alan üzerine İl Özel İdaresi bütçesinden 537 bin TL ödenek ayrılarak ihale edildi. 764 bin TL'ye malolan Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesi Şubat 2010 tarihinde Semt Polikliniği olarak hizmet vermeye başladı. 30 Mayıs 2012 tarihinde ise Muğla Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu arasında yapılan protokol ile Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesi'ne dönüştürüldü. 30 Ekim 2012 tarihinden itibaren hizmet veren Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesinde Muğla il genelinde meydana gelen adli nitelikli ölümler ile ilgili otopsilerin yapılması, ceset ve yakınlarının başka illere giderek mağdur edilmemesi, adli olayların aydınlatılması için laboratuvar tetkiki yapılıyor. Ayrıca çocuk istismarının önlenmesi ve kadına şiddet olaylarının da Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak tetkikler ile önünün geçilmesi hedefleniyor.

112 ACİL YARDIM İSTASYONU DA AÇILDI

Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesi'nin açılışının ardından Yerkesik 112 Acil Yardım İstasyonunun da açılışı yapıldı. Yaklaşık 15 köye hizmet verecek olan Yerkesik 112 Acil Yardım İstasyonunda 10 personel görev yapıyor. 112 Acil yardım İstasyonunun yer tahsisi Yerkesik Belediyesi tarafından yapılırken, bina için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından harcama yapılmazken, hayırseverlerin desteği ile yapımı gerçekleştirildi. A2 tipi istasyon olarak hizmet verecek olan Yerkesik 112 Acil Yardım İstasyonunda bugüne kadar 686 vakaya müdahale edildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla Adli Tıp Kurumu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement